Planera maten

Hejsan alla sötnosar där ute. Hoppas ni har det bra! Jag vet att det finns dem som är sjuka och kanske slitna just nu, men trots det hoppas jag att ni har det så bra som möjligt i alla fall.

Här är det bara fint, men jag är trött. Känner mig lite så där som om jag bara vill krypa ner i soffan med kudde och filt och se en sorglig kärleksfilm… Så kanske är det jag som är sjuk, för sorgliga kärleksfilmer är verkligen inget som jag brukar vilja se.

Men hur som helst så går inte det för jag måste planera maten. Efter sommaren så har jag tänkt vara mer noga med vad jag äter och prova flera nya recept. Minst två i veckan. Jag har lyckats relativt bra faktiskt. Och det finns ett ord som sammanfattar det hela, nämligen PLANERING.

Om man planerar vad man ska äta, så är det lättare att handla, lättare att ställa sig vid köksbänken när man kommer hem och inte att förglömma roligare att laga mat. Jag tycker det är fantastiskt kul att laga mat, men jag vill gärna veta vad jag ska göra så jag har en påbörjad tanke när jag ställer mig där.

Sen så älskar jag att laga mat efter recept. Kan ha att göra med att jag älskar rutiner och att följa dessa. Att följa ett recept är ju som att följa en rutin. 😉 Problemet är bara att om det står en tesked salt, då sätter jag en tesked salt. Ibland räcker inte en tesked, så då kan maten bli lite osalt. Därför måste Mikael alltid komma och smaka och krydda mer där det behövs.

Nåja, så det jag gör just nu (förutom att jag har en paus för bloggen) är att planera kommande veckas mat och leta recept till detta. Det ska vara gott, varierande och nyttigt. 🙂

Så jag fortsätter med det, så får ni andra fortsätta med det ni håller på med.

KRAM

Jag letar ibland efter recept på nätet, men lika ofta i kokböcker. Jag älskar kokböcker <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.