Patiensäkerhetsrond

Idag har jag gjort något fantastiskt roligt. Jag har gått på patientsäkerhetsronder. Det är vår divisionschef och verksamhetschef som går runt på divisionens enheter och kollar hur de tänker kring patientsäkerhet hos just dem. Även om man, som vi, jobbar inom service så jobbar vi ju hur som helst med patienter på ett eller annat sätt.

Jag är med i nätverket för patientsäkerhet inom vår division och jag har äran att gå med på ronderna i Sunderbyn. Vi kommer att ha flera dagar när vi gör detta, men den första var idag. Vi gick till receptionen på sjukhuset, till växeln, till produktionsköket och till restaurang/kiosk. 

Jag är ju med som sekreterare mer eller mindre, så jag har bara observerat och lyssnat. Växeln kan jag ju bra och vet hur allt fungerar kring patientsäkerhet där. Receptionen kan jag oxå rätt bra för jag har mycket med dem att göra, och vi har ju samma chef oxå. 

Så rent personligt tyckte jag det var mest intressant på produktionsköket och restaurang/kiosk. Att för höra deras utmaningar, vad som händer i deras vardag på jobbet, hur saker fungerar osv osv. Såååå intressant…!!!

Jag skulle vilja gå till Region Norrbottens ALLA enheter och vara med på ronder. Jag är så fascinerad av alla dessa arbetsplatser som man inte förstår. Man inser inte vilka utmaningar alla har. Man hamnar lätt i en värld där man tror att man själv har det jobbigt, där man själv har stora utmaningar och där man själv ställs inför situationer som är svåra att påverka men som man ändå måste handskas med. Man glömmer lätt att andra arbetsplatser kanske oxå har extrema utmaningar, kanske inte samma som en själv, men ändå utmaningar som ställer stora krav på arbetstagaren.

Omvärldsbevakning kära vänner. Det är så lärorikt och nyttigt. Jag pratade med Jossan och hon sa att jag skulle få ta med mina kollegor och hälsa på på produktionsköket. Så får telefonisterna se hur de har det oxå. 🙂

Ja, nu kanske detta blev ett jättetråkigt inlägg, men jag är så uppe i varv av denna dag. Jag var himla nervös innan, men oj vad glad jag är nu. Så spännande det är. 😀 😀 

Men nu ska jag springa och lägga på ved. Ha det fint!

KRAM <3

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.