Orolig

Idag har jag haft lite svårt att fokusera på saker och ting. En av mina närmaste har nämligen genomgått en kranskärlsoperation. Jag är ju så nollställd kring detta område, så jag har inte fattat vad det innebär. Men när jag fick höra att operationen innehåller ett moment där hjärtat stannas av, så insåg jag vad som faktiskt kan hända och det gjorde mig orolig. Givetvis.

Jag visste att operationen skulle vara kl. 8 idag och ta några timmar, så jag har väntat på besked hela förmiddagen. Och tillslut kom det. Allt hade gått bra och trots att personen inte hade vaknat än, så ansåg läkarna att operationen var lyckad.

Partnern till denna människa ringde mig och berättade detta och vi kunde båda andas ut. Nu ikväll så pratade vi igen och då hade denna partner även talat med patienten i fråga och allt var bara bra.

Ni vet hur det är när man är orolig för något eller någon. Man kör på, men kroppen går hela tiden på helspänn och väntar. Jag är inte en sådan som bara sätter mig apatisk, det skulle jag bryta ihop av, utan jag kör på precis som vanligt. Det passar bäst för mig.

Men jag måste säga att det är fantastiskt att få höra att allt är bra nu (om man inte räknar med tillfrisknandet) och hela kroppen känns plötsligt lättare.

Tack till sjukvården som kommit så långt att de kunde göra något sådant här. Vi har en fantastisk sjukvård i Sverige och jag är glad att vi har det så bra här.

Peace and out!

009

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.