Orientalisk köttfärsgryta
God kväll på er. Hoppas att ni njuter. Här uppe hos mig är det ganska kallt på morgnarna. Varje morgon är det minusgrader, så det är bara att acceptera att sommaren verkligen är slut. Men som min favoritbloggerska (Åse, med bloggen 56kilo.se) skrev: hösten är en av favoritårstiderna. Samma är det för mig. 🙂
Idag har jag lovat att bjuda på ett recept. Jag har fått det av min hälsocoach och tycker det passar bra så här på hösten. Inte kanske något för en fredag eller lördag, men en riktigt bra vardagsrätt. Extra kul med en lite annorlunda kryddning i. Så varsågoda:
Orientalisk köttfärsgryta, 4 portioner
300 gram köttfärs
2-3 morötter
5 dl strimlad vitkål
1-2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1,5 krm malen kardemumma
1 msk äkta soja
1 msk dijonsenap
1,5-2dl vatten
1 ekologisk buljongtärning (nöt)
Lite salt.
- Skala och riv morötterna grovt. Fräs dem i en gryta tillsammans med köttfärsen.
- Lägg sedan i den strimlade vitkålen, krossad vitlök, övriga kryddor, buljong och tillsätt vatten.
- Koka under lock på svag värme ca 10min.
- Servera med en grönsallad och ris om någon i familjen önskar. (Både jag och Mikael tyckte det räckte gott och väl med bara sallad)
Smaklig måltid!
- Sista helgen, nya tag, ny telefon
- Namnsdag, handling