Öregrund

Hejsan svejsan! ?

Hoppas ni alla har det bra! Det har jag, även om jag saknar att vara på mitt jobb. Mitt jobb är som mitt andra hem och att vara hemifrån är inte alltid kul. ?

Men jag ska inte klaga. Jag har det jättebra. Igår körde vi äntligen iväg från Svinninge Hamn med vårt nyförvärv, Eleonor. Vi upptäckte lite småfel när båten fortfarande var på land, men efter en ny propeller och justering på växlarna, så var allt ok. Vi sjösatte, tog provtur, gjorde upp det sista med försäljaren och sen drog vi. ?

Lite spännande var det när vi skulle i land och tanka första gången. Det blev en himla massa mer saker för mig att fixa, fler fendrar tampar osv. Mikael fick öva med motorerna och bogpropellern för att få oss mot bryggan i motvind. Men allt gick jättebra. ??

Vi körde sedan genom Stockholms skärgård och mötte två finlandsfärjor (både från Silja och Viking) och några andra båtar. Men det var väldigt lite båtar ute, det märks att det inte är säsong än. ?

Vi körde även igenom Väddö kanal vilket var fantastiskt mysigt. Pittoreskt och fint. ? Utanför Öregrund fanns det en marina som heter Grepe Marina, där man kan tanka. Dock var det stängt men Mikael ringde och han som ägde nacken lovade komma ner. Så himla snällt. Vi fick tanka och sedan åkte vi in till Öregrund.

Idag märkte Mikael att det var något i motorutrymmet som behövde tätas då det sprutat lite olja. Så det gjorde han och det innebar att vi behövde stanna här även till imorgon. Det han fixade måste torka ordentligt.

Så idag har vi strosat omkring här i Öregrund. Otroligt mysigt ställe. Vi har fikat på Wilmas café och ätit på en restaurang vid hamnen. En fd mailvän till mig, numera fejjan-vän, bor här i krokarna, så han kom förbi och hälsade. Kul!! ?

Tidigt imorgon är planen att åka vidare mot nästa mål. Det blir spännande ?

Ha det gott så länge!

Kram ❤

Mikael går ombord 
Jag satt och njöt i solen på badbryggan

Kustbevakningen kom på besök tidigare på dagen

4 thoughts on “Öregrund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.