Nedvärderande människor

Ibland blir jag så ledsen på vuxna människor. Att man levt en hel del år i livet, men ändå inte lärt sig människors lika värde. Barn och ungdomar kan ju varit väldigt elaka mot varandra, vilket givetvis är helt oacceptabelt i alla lägen, men de är ju ändå oerfarna av livet och kan tro att det är ok att nedvärdera andra.

Men när vuxna människor börjar behandla varandra olika, så kan jag inte sluta fundera på om de verkligen inte kommit längre? Alla människor är ju lika mycket värda… Om någon är värd mindre än en annan, så är det just de personer som tittar ner på övriga människor. DE däremot är låga…

”Men oj, vad har nu hänt” funderar ni säkert? Ja, ingenting egentligen. Men när jag hör folk mäta varandras värde med de olika saker man äger, så blir jag så jäkla besviken! Om jag kör Yamaha, är jag då mindre värd än en som kör BMW? Ska Honda-ägare köra för sig, och Triumph för sig? Eller när man hör HD-människor säga att de vägrar köra med några ”jappsar” för de kör bara skit, är det verkligen ok? Hur kan man säga så?

Nu tror ni säkert att jag är grinig för någon sagt att jag inte får köra mc med dem, men det är inte så. Jag råkade upptäcka detta och det är inte bara i mc-värden. Jag umgås ju i båtvärlden också… Det är samma där. Folk som kör stora motorbåtar, ska vill bara köra med andra stora motorbåtar, segelbåtsfolk vill inte umgås med motorfolk osv osv…

Jag tycker inte det gör något så länge man säger det med glimten i ögat, men när man hör människor som verkligen menar att nedvärdera människor, så tycker jag det är sorgligt att de inte kommit längre i världen. Vad hände med ”ju fler desto roligare”? Det verkar ha försvunnit i mångas tankar… Mycket sorgligt! Och det som är mest sorgligt i detta sammanhang är att man bedöms efter de materiella saker man äger och har. Nä, usch och fy. Skärpning, säger jag bara!!!

Vill bara vara tydlig med att detta såklart inte gäller alla, men det finns de som beter sig så här och det är just de (förhoppningsvis fåtalet) människorna som jag blivit grinig mot för tillfället.

I övrigt hoppas jag ni har det bra alla!

Peace and Out!

015

 

 

 

En tanke på “Nedvärderande människor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.