Mycket att göra plus lite kycklingwok

Vissa dagar har man mer att göra än andra. Idag har det varit lite galet… Vi började dagen med en arbetsplatsträff. Efter den skriver jag alltid minnesanteckningarna från mötet. Jag hade tänkt hinna det idag. Men på mötet så tog vi upp så många givande och roliga saker, så de flesta telefonisterna blev väldigt engagerade i det mesta. Vilket är helt fantastiskt roligt, men jag vet inte riktigt alltid hur jag ska hinna möta upp alla deras bra idéer. Det kommer jag ju att göra, men jag hann inte riktigt allt idag. Tur jag jobbar fler dagar…

När jag tillslut tog mig från jobbet så cyklade jag till affären innan jag cyklade hem och möttes av en varm brasa. Det var skönt för det var rätt kallt att cykla. Inte lika kallt som på morgonen när jag cyklade TILL jobbet, för då var det -3, men ändå…

Annars har det inte blivit så mycket gjort idag. Ingen träning förutom cyklingen, men det räknas ju det med. Jag har däremot gjort en supergod kycklingwok idag. Jag har modifierat ett recept lite grann, så därför döpte jag om den min egen. Jag tänkte bjuda på receptet, men tyvärr blir bilden rätt usel, eftersom jag kom på att fota först när jag hade maten i matlådor… Nåja, här är receptet i alla fall:

Jenjo’s kycklingwok

4 portioner (3 PP/portion för viktväktare)

350g kycklingfilé
2 dl färsk svamp
1 paprika
1 gul lök (alternativt röd eller purjolök)
2 dl vitkål
1 broccolistånd
2 vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1 krm chilipulver
2 tsk japansk soja
4 msk teriyakisås
Salt o peppar efter eget tycke
1 dl vatten

Gör så här:

Strimla kycklingen.
Strimla och skär alla grönsakerna.
Bryn kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp från pannan.
Stek eller woka alla grönsaker.
Lägg tillbaka kycklingen och krydda med pressad vitlök, ingefära, chilipulver, soja och teriyakisås. Salta och peppra efter smak.
Rör runt och häll på vattnet.
Låt allt koka ihop.
Servera med äggnudlar. (Inte inräknat i PP)

WP_20140923_004

2 thoughts on “Mycket att göra plus lite kycklingwok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.