Musik och minnen

Som jag har pratat om tidigare, så gillar jag väldigt mycket typ av musik. Jag lyssnar väldigt ofta (i stort sett hela tiden) på musik när jag är hemma och fixar. Speciellt när jag är själv. Då Mikael jobbar sina eftermiddagsveckor, som denna vecka, så är det väldigt mycket musik som sprudlar genom högtalarna.

Ikväll hamnade jag på ”gammal” musik. Sådant som jag lyssnade i på högstadiet typ. Det är helt fascinerande hur en viss låt kan slunga iväg en i minnet till Stadsöskolans aula då någon av 9:orna hade ordnat skoldisco. Det spelades tryckare och de flesta tryckte sig mot väggen för de visste inte om de vågade bjuda upp, eller så önskade de att någon skulle bjuda upp just dem.

Vissa smet ut till caféet och fikade, och många gick runt och trånade. Det var alltid problem att ta sig hem på vintertid, eftersom jag och mina klasskompisar bodde i Sunderbyn, men oftast kom någon förälder och hämtade. Jag minns dessa skoldiscon med glädje faktiskt. 🙂

Det som är lite roligt är att när jag pratar med Mikael om en låt som kanske var populär då jag gick i 7:an, så har han HELT andra minnen än mig. Det är oftast då jag mest märker av våran åldersskillnad. Han är ju 8 år äldre än mig och det är klart, man skapar ju helt andra minnen som 20-åring mot för en 13-åring. Precis som det också ska vara.

Jag försöker oftast skapa lyckliga minnen till musik, men det är klart det finns ju negativa sådana. Mamma berättade en gång en händelse hon råkade ut för, då de spelade låten Yellow Submarine med Beatles. Sedan dess kan jag inte höra på den låten utan att tänka på hennes minne. Trist… 🙁

Ja, men om jag då skulle ta och lyssna på lite mer gammal musik när jag städar här hemma. Jag tror det får bli Hallå Hela Pressen, som min dotter skickade en bild på. Med den låten, så kommer jag att hamna på Bergnäset i mina minnen. 🙂

Ha en fantastisk kväll!

KRAM <3

032

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.