Mitt jobb

Jag älskar mitt jobb. Jag har inga som helst problem att vara där och ser ofta fram emot att arbetsdagen ska börja. Jag vet att jag är lyckligt lottad, för alla har det inte så, men jag kan med helt ärliga ord säga att jag älskar mitt jobb.

Ja, men vad är det att älska med ditt jobb då, kanske ni undrar.

Det är något som jag oxå undrar över ibland. Jag har inte ett exotiskt och häftigt jobb. Jag jobbar i växeln för Region Norrbotten (landstinget). Jag började som telefonist och jobbar fortfarande som det ibland. Det är kul att svara i växeln, att hjälpa gamla och unga, ge service, kunna utmana mig att ständigt svara med ett leende.

Men jag jobbar ju med SÅÅÅ mycket annat oxå, svara i växeln är ju bara en bagatell nu. Jag älskar att fixa och dona med rutiner, viktiga dokument och vårt kvalitetsjobb. Jag jobbar med telefonsystem, tex registerhanteringar så att att telefonisterna kan hitta det de ska och användare får de telefontider osv som de önskar. Jag är kontaktperson och hjälper vårt externa telefonföretag att kunna göra det de ska. Jag jobbar med patientsäkerhet, webbsidor, rastscheman, hälsoförening med mera, med mera…

Jag tror att det är just detta som gör att jag älskar mitt jobb. Variationen med mitt jobb. Att jag har sådant ansvar för så många olika saker gör att jag ständigt utmanar mig. Ibland blir det lite mycket det måste jag erkänna. När alla mina arbeten får för sig att hända på en och samma gång, då kan det bli tufft.

Men ALDRIG har jag känt att jag inte vill gå till jobbet pga det, utan snarare tvärt om, att jag vill vara där mer i så fall.

Idag har jag varit på Länsteknik i stort sett hela dagen. Jag och Helena, som jobbar där, har ett gemensamt jobb som är ganska stort och då måste vi sitta tillsammans. Så vi har suttit och jobbat hela dagen idag. Superkul. Och imorgon ska vi oxå vara där och jobba. Fast vi skulle visst på något frukostgrejs först. Spännande. 🙂

Jag önskar att ni alla där ute oxå får känna känslan att ni älskar ert jobb. För det är fantastiskt. <3

2 thoughts on “Mitt jobb

 1. Marleen

  Jag måste vara helt ärlig nu…?jag började jobba när jag var 18,fick fast jobb direkt efter gymnasium. Visst jättekul kunde skaffa min första lägenhet,inreda kunde leva gott och betala mina räkningar,spara. Jag är så glad att jagvågat prova annat vården,egen företagare, drivit butik,olika arbetsuppgifter,har gett mig ett brett synfält. Jag har fått se alla sidor i livet och fått en bra människokännedom,som kan vara jobbigt ibland och irriterande.
  Jag ser runt hörnet.
  Så till saken jag älskar inte att gå till jobbet jag skulle kunna sluta idag dra utomlands,köpa en häst gård till flickan,driva eget…jag känner mig klar vill gå vidare..så känner jag..det enda jag skulle sakna är människorna man har runt omkring,det man får tillbaka.

  1. Jenjo inläggets författare

   Ja, jag tror att många känner så. Att man skulle kunna göra så mycket annat och genomföra många drömmar om man inte var i sitsen att man behövde jobba.
   Men jag har funderat på det där och jag skulle ha mycket svårt att sluta jobba om jag tex vann orimligt med pengar. Jag vill verkligen ha mitt jobb, det förgyller mitt liv.
   Jag vet oxå att det är långt ifrån alla som tycker så. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.