Midsommarafton

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA FANTASTISKA MÄNNISKOR!

Idag är den äntligen här, midsommarafton. Den svenskaste av de svenska. Nationaldagen nr 2 (fast många tycker nog detta är nr 1). Idag ska vi umgås, plocka blommor, resa majstången, äta och dricka gott!

Det ska vara sol och varmt (och gärna en snabb regnskur bara för att det hör till) och på kvällen ska man tycka att det börjar bli hurvigt och man retar sig på myggen. Man äter sill till lunch, grillar till middag och äter jordgubbar till efterrätt. Kvällens vinnare koras efter en eller flera omgångar kubb.

Midsommarafton är, precis som många andra högtider, kantad av traditioner och viktiga ”måsten” som hör till dessa dagar. Även om det låter lite tråkigt så är vi människor över lag så, att vi vill ha det som det ska vara.

Jag har firat midsommar på lite olika sätt genom åren. Jag minns inte riktigt hur det var när jag var liten… Det kan hända att vi var i stugan i Älvsbyn mycket, men det har jag nog förträngt. Jag har firat midsommar med mormor o morfar en gång i alla fall och säkert hos farmor och farfar också.

När jag blev vuxen, brukade vi samlas ett gäng på Selets Bruk för att grilla och spela brännboll (då hade inte kubb kommit hit till norr). Det var alltid roligt! 🙂 Något bröllop har det också blivit någon gång faktiskt. Så även både Stora Stenträsk och mc-turer.

När jag träffade Mikael började vi vara med Lena o Peder och några fler på Hägnan på dagen och sedan cyklade vi över till dem på kvällen. Ett år var vi i Stockholm och åkte ut till Sandhamn och ett år var vi hos pappa o Anita i deras nya hus.

Men Mikaels stora dröm genom åren har alltid varit att vara i skärgården på midsommar. Det är därför våran nya tradition och jag gillar den mycket!

Jag hoppas att alla ni, vare sig ni har traditioner eller inte, har en underbar midsommar och firar den på alla sätt som man bör eller vill.

KRAM <3

Jenjo i blomsterkrans (bild från ifjol)Blandat-1-2

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.