Manier och böcker

”Gafflar. Knivar. Skedar. I den ordningen. Britt-Marie är sannerligen inte en sådan som dömer andra människor, inte alls, men ingen civiliserad person skulle väl ändå komma på tanken att organisera besticken i en kökslåda på något annat sätt än det?”

Detta är den första meningen i den bok som jag läser nu. (Britt-Marie var här, av Fredrik Backman) Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste denna mening. Jag är nämligen precis så. Jag blir fullkomligt tokig om besticken är i en annan ordning än just gafflar, knivar och skedar. Det är ju så det ska vara och jag har svårt att tänka mig att man skulle ha på ett annat sätt!

Jag är så i mycket. Det är till exempel väldigt viktigt hur muggar och glas står. Vissa människor sätter in detta liksom hur som helst. Det fullkomligt ryser i hela mig när jag ser sådant. Jag är alltid den som packar upp ur diskmaskinen på jobbet, eftersom jag gör det direkt jag kommer dit och jag kommer först. I fredags var jag ledig och på måndag morgon när jag öppnar köksskåpet, så stelnar hela jag till… Muggarna var inställda med ”öronen” åt alla möjliga håll och märket ”Sunderby sjukhus” som finns på alla muggar var huller om buller…

Ja, som ni hör är jag skadad. Detta är bara några saker som jag måste se till att det är rätt, men jag är bara sån. Tidigare kunde jag tillrättavisa när folk gjorde fel men det har jag slutat med. Det är ju inte fel egentligen, det är bara i min värld. Så jag tiger tyst och rättar till. Tack och lov är Mikael likadan som mig.

Så den här boken då… Undrar hur den ska bli. Jag hoppas på bra då jag gillar Fredrik Backmans böcker. Det är ju hans om skrivit Ove-boken bland annat. Jag har inte kommit så långt, men jag har ändå förhoppningar.

Boken jag läste innan har jag kluvna känslor för. Jag både gillar och inte gillar den. Både gillar och inte gillar slutet. Det stör mig för jag trodde att det var en bok som skulle lämna en riktigt feel-good-känsla när man läst den, men det gjorde den inte. Inte för mig, inte enligt min smak i alla fall. Men det är en bra författare, för jag kommer inte sluta tänka på den och det är väl det som en författare vill. Denna bok är ”Ett oemotståndligt förslag, av Birgitta Bergin”.

Nästa bok jag ska läsa blir nog en kattbok. Jag har en som ligger och väntar. Alltså, det är inte en faktabok om katter, utan en bok om en katt. Och det är inte Bob-boken, för den läste jag för länge sedan…

Och med de orden önskar jag er en trevlig kväll!

Peace and out! <3

4 thoughts on “Manier och böcker

  1. jenjo inläggets författare

   Precis! Kolla allt, för annars kan jag inte hålla mig. Du vet ju hur jag brukar hålla på hemma hos dig… Som värsta svärmodern… 😛

 1. Jenny D

  Hmm.. vi har knivar, gafflar, skedar. I den ordningen 🙂
  Är den så bra som man förväntar sig? De andra böckerna av honom är ju underbara 🙂

  1. jenjo inläggets författare

   Nä men Jenny… Knivar, gafflar och skedar!? Uj uj uj… 😉 Gafflar till vänster, precis som när man dukar. 😉
   Jag har hört de som inte gillar denna senaste bok av Fredrik, men jag tycker den är lika bra som de tidigare. Så där härligt charmig, men samtidigt med en ganska allvarlig underton. Gillar du de andra, så läs den och jag tror inte du blir besviken. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.