Lunchdate, Souvlaki i tunnbröd

Hej!

Idag har jag haft lunchdate med en underbar människa, Therese! Hon jobbar nu i receptionen på Sunderby sjukhus, men kommer att sluta där för att påbörja andra arbetsuppgifter inom Region Norrbotten. Hon kommer inte jobba kvar på sjukhuset så vi bestämde att ha en lunchdate så här innan sommaren, ifall vi inte hinner det sen. Därför var vi till restaurangen och åt och surrade. Tiden gick galet fort som vanligt och vi hann gå igenom en hel del på denna stund.

Jag tog sedan bussen till Länstekniks nya lokaler på Midgårdsvägen och tittade hur de hade fått det. Otroligt fint och modernt. Jag är verkligen glad för deras skull. Vi hade möte om lite grejs hit och dit och eftermiddagen gick fort som tusiken.

Efter jobbet har jag och Mikael varit i båten och ”donat”. Vi har lyft ur det gamla kylskåpet då det var en äldre modell som drar mycket ström, så vi har köpt ett nytt som ska installeras. Vi har även flyttat båten då de skulle fixa med bryggan vi stod vid, men det gick ju bra. Vi hade så mysigt i båten så vi blev där ganska länge.

Medan Mikael donade med saker som inte jag behövde bry mig i, så surfade jag runt och kollade vad vi ska äta till helgen. På bloggen Mitt Vita Hus (länk) ramlade jag över detta recept: Souvlaki i tunnbröd (länk) och insåg att jag ju har den kokboken som hon skriver om. Så det kommer det bli till middag på lördag minsann.

Med detta recept så önskar jag er en riktigt trevlig kväll!

KRAM <3

Souvlaki i tunnbröd

4 portioner

600 g fläskfilé (gärna svensk och ekologisk)
2 st paprikor
1 st lök
4 st tunnbröd (Tips: vill du undvika bröd, ta stora salladsblad istället)
2 st tomater
Ruccola
Rysk yoghurt
 
Marinad:
2 msk olivolja
2 msk honung
1 st citron (gärna ekologisk)
1 msk färsk rosmarin
3 st vitlöksklyftor
 
Grillspett
 
Börja med att blötlägga 4-6 grillspett i vatten.
Putsa sedan fläskfilén, skär i lagom stora bitar.
Gör marinaden (blanda honung, olivolja, pressa ner citronen och vitlöksklyftorna och hacka rosmarinen fint) och lägg i fläskfilé bitarna. Marinera i ca 1 timme i rumstemperatur.
Skär paprika och lök i stora bitar.
Trä på på spetten varvat med fläskfilén.
Stek i mycket het panna eller grilla, salta och peppra med färsk peppar från kvarn.
Placera det färdig grillande spettet på tunnbrödet/salladsbladet där du lagt ruccola och skivat upp tomat på.
Klicka ut lite yoghurt på och servera!
 
Den här boken är det. Kommer ni över den, så köp. Jag gillar den massor, även om jag inte äter som en viktväktare och räknar points. 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.