Luleå och Boden

Idag uppstod en konflikt på vårt jobb. Inte en konflikt på det sättet att vi var ovänner, men vi var lite oense kan man säga. Det handlar om Luleå och Boden… (För er som inte vet, så skiljer det sig ca 3,5 mil mellan städerna.)

När jag började i växeln bodde och jobbade jag i Boden. Vi slog sedan ihop Luleå och Boden-växlarna och var ungefär lika många Bodensare som Lulebor. Allt vad tiden har gått, så har vi blivit mer och mer Luleåbor. Därför har vi också alltid gått ut i Luleå och vi skulle ut på gemensamma middagar osv.

För en tid sedan började en ny tjej hos oss och hon är från Boden. Denna tjej påbörjade snabbt övertalningstalen ”nästa gång går vi ut i Boden”. Idag bestämde vi att vi skulle gå ut och äta gemensamt och vi började fundera på var vi skulle gå.

Tjejen från Boden såg sin chans och erbjöd sig att fixa allt, bara vi var i Boden. Vi Lulebor hade andra åsikter och vi pratade länge och väl. Vi blev inte ovänner, vi hade bara olika åsikter.

För att göra historien kortare, så kan jag säga att Boden ”vann” och vi ska dit. Denna stackars tjej som kämpade så för sitt Boden var så himla söt att jag tillslut gav med mig och flera andra följde på. Jag vill påpeka att jag verkligen tycker om denna tjej som är hos oss. Och jag har full förståelse över att hon ville gå ut i Boden, för det är närmare för henne. Precis av samma anledning till att jag vill gå ut i Luleå.

Inget ställe är mer rätt. Vi är i och för sig fler Lulebor, men det innebär ju inte att man någon gång kan göra det lätt för de som bor i Boden. Det kommer bli jättetrevligt!

Det som är absolut viktigast för mig är att det inte ska bli något tjafs om att Luleå är viktigare och bättre än Boden, eller vice versa. Det är så jäkla jobbigt när det ska diskuteras om att de ena tror att de är viktigare än de andra osv… Så får det inte bli.

När jag flyttade från Luleå till Boden, så blev jag kallad Luleneger* (vilket var helt felaktigt att kalla mig för). Det var inte så kul, och jag fattade inte varför. Denna löjliga konflikt mellan Luleå och Boden kan driva mig till vansinne.

Båda orterna är FANTASTISKA städer, och jag vet, för jag har bott länge i båda. De är olika varandra, men båda är bra på olika sätt.

Så jag vill säga att jag med glädje kommer att åka till The Bull i december och äta något gott och smaskigt. (Bara de har något annat än kött!). Framför allt ska jag umgås med mina härliga kollegor, både Bodensare och Luleåbor, och vi ska inte ens tänka på att vi är från olika ställen. För tillsammans är vi EN grupp.

Peace and out!

*Luleneger är inte en rasistisk term, utan kommer från det faktum att de Bodensare som förr i tiden jobbade vid Norrbottens Järnverk i Luleå var helt sotiga när de kom hem efter en hård arbetsdag. Under senare tid har det dock visat sig räcka med att vara Bodensare och på något sätt verksam i Luleå för att förtjäna epitetet.

Bilden har inget med innehållet i texten att göra. Förutom att jag är ganska säker på att man kan hitta lingon i både Luleå och Boden kommun. Just dessa kommer från en ö i Luleå skärgård.Lingon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.