Lugnt och stabilt

Det händer inte mycket hos mig just nu. Dagarna går förbi på samma sätt som de brukar. Rutinerna följer de vardagliga rutinerna på samma sätt som alltid.

Jag stiger upp för att göra mig klar. Tittar avundsjukt på katterna som bara rullar ihop sig när jag tycker de ska stiga upp. De vet mycket väl att de har sovmorgon, precis som alla dagar.

Åker till jobbet, låser upp överallt, startar Wallboarden, sätter på vattenkokaren, plockar ur diskmaskinen, äter frukost och framför allt; dricker kaffe! Sedan börjar kollegorna trilla in en efter en.

Jobbet flyter på som alltid. Vissa dagar, många möten. Vissa (men ganska få) dagar, inga möten. Tiden går och jag slutar.

Stämplar ut och åker till mamma. Kollar läget. Förklarar att Bernt inte alls var där idag, han är ju död. Hon tittar med stora ögon innan hon inser att det är sanning. Hon säger att hon nog har lite feber, hon känner sig krasslig. Orkar inte berätta om cancern, nu heller, så jag säger bara åt henne att hon ska vila. Åker och handlar.

Kommer hem. Äter havregrynsgröt och ett ägg. Städar. Tvättar. Plockar. Eventuellt en promenad. Städar lite till. Gör te. Ser tv. Går och lägger mig. Somnar ifrån boken.

Ja, ungefär så går mina dagar just för tillfället. Det blir ju lite annorlunda på helgerna, då båtlivet fortfarande är aktivt. Torsdagenskvällen ser oxå lite annorlunda ut då vi handlar och packar båten.

Det kan låta som om jag har tråkigt. Det har jag inte. Jag trivs med rutiner och att få mysa på med det enkla. Det kommer dagar när det inte är så här. Då kommer jag gilla det med. Tex ikväll har jag Zumba-träning. Det bryter mönstret lite… Men det är ju så otroligt kul, så den mönsterbrytaren tar jag gärna.

Kram på er!

2 thoughts on “Lugnt och stabilt

  1. Micke

    Känner igen mig lite, om rutiner och så.. men tråkigt, NÄ.
    Det rullar på mest kan man säga.

    Man får se till njuta av de stunderna när det passar och efter bokat 2v i Mexiko så ska det väl gå bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.