Jennys sida

Lördagsmiddag

Hoppas att ni har det bra där ute i världen. Här uppe i norr har vi haft det riktigt kallt i några dagar. Det håller sig kring -30 och det är ingen höjdare direkt. Men det är januari, det är normalt. Snart är det över!

Helgen har bestått av mest hemmasysslande. Städning, tvättning, sortering och renovering. Helt ok helg. I lördags åt vi en av våra favoriträtter. Mikael ÄLSKAR detta, trots att det är helt LCHF. Kyklingggryta och vitkålsgratäng. Idag tänkte jag bjuda på receptet. Det är mycket enkelt att göra och är såååå gott! Testa!

Kycklinggryta
4 portioner

1 grillad kyckling

Sås:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
½ msk hel torkad grönpeppar, krossa den lite lätt.
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Rensa kycklingen och lägg den i ugnsfast form. Koka ihop såsen och häll över kycklingen. Låt stå över natten och värm den sedan 15 minuter i 200 grader.

Vitkålsgratäng
4-5 portioner

600 gr vitkål
2 dl riven stark ost
2 dl grädde
Salt och peppar

Strimla vitkålen i smala tunna strimlor. Förslagsvis så kan man hyvla med osthyvel.
Koka vitkålen i vatten, tills den är mjuk. Lägg över vitkålen i en form. Krydda och blanda i ost. Vänd runt ordentligt så att allt blandas. Häll över grädden. Strö över lite mer riven ost. Krydda gärna ovanpå med lite grovmalen svartpeppar.

Grädda i ugn, ca 200 grader, i ca 15 minuter. (Tills det fått fin färg.)

Lördag-140118

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Scroll To Top