Livet på nätet

Idag har jag på ett flertal ställen läst på Fejjan, på bloggar, på Instagram och liknande där de som skriver måste förklara sig om och om igen. Det handlar om att de kanske sagt att LCHF är bra, eller att någon gillar en youtubers eller liknande saker.

Så fort någon skriver om något de gillar, så är det alltid någon som ska konfrontera och ifrågasätta varför man tycker si och så och därigenom inte tycker om något annat.

Det där förstår jag inte. Om jag tycker om LCHF, så betyder väl inte det att jag tycker att alla som inte äter så, gör fel. Bara för att man tycker en sak, behöver inte det betyda att man tycker illa om allt annat.

Det är ju som att jag skulle säga att bara för att jag tycker om Mikael, så hatar jag alla andra män. Eller att jag tycker om mina barn, men jag hatar alla andra barn. Klart jag inte vill leva med en annan man, för Mikael är bäst för just mig. Det innebär väl inte att jag tycker att alla andra har fel när de väljer att inte vara intresserad av Mikael. Eller att jag inte tycker att mina vänners barn är viktiga, för mina barn är de enda som räknas. Klart mina barn har en alldeles speciell plats i mitt hjärta, men det innebär väl inte att jag inte kan tycka om andra människors barn.

Jag förstår inte varför man ska hela tiden behöva förklara på ett helt övertydligt sätt, att det man tycker, inte behöver vara rätt för alla. Och varför ska de som inte håller med, skriva dumma och elaka saker…

Varför är nätvärlden så hård, när den borde vara så enkel? Om man ser något man inte gillar, bläddra förbi och strunta i det. Om jag ser att någon gillar Samsung men hatar iPhone, då konstaterar jag att vi tycker olika, medan många börjar skriva riktigt obehagliga saker om den Samsungälskande människan. Varför lägga tid på sådant!? Lägg ner, gå vidare…

Ja, ett helt meningslöst inlägg detta egentligen, men jag blir så less på att läsa dessa överförklaringar på alla bloggar mm, men förstår att de måste.

Folk måste lära sig att lägga fokus på sådant som är viktigt och släppa sådant som inte alls ha någon betydelse egentligen.

Så det så!

Peace and Out!

2 thoughts on “Livet på nätet

  1. Anna-Lena

    Jag håller då med… Så irriterande att behöva förklara sig eller argumentera varför eller hur vet du det inlägg om man skriver ngt på tex fejan. Tack så är jag inte ensam om detta

  2. Erika

    Kloka ord Jenny, det läggs för mycket tid och energi på att tycka och tänka om saker å någonstans blir en åsikt negativ…varför? Det skrivna ordet går att tolka på så många olika sätt och kan missförstås…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.