Lchf

Igår nämnde jag lite grann om att jag har en ny kostvana. Det är inte riktigt sant, för jag har ätit så här lite till och från under en tid, men nu är det detta som gäller och jag kommer inte återvända till att fladdra hit och dit med kosten.

För ett antal år sedan, ca 10 år eller nått, så vägde jag över 100 kg. Det är mycket när man är 162 cm lång… Då började jag och en vän på Viktväktarna. Det gick jättebra och så småningom vägde jag 62 kg. Hade tänkt gå ner lite till, men i den vevan träffade jag Mikael.

Med ett nytt förhållande och så småningom samboliv, så kom de där berömda ”sambokilona” smygande. Jag har blivit lite slöare i mitt liv och motionerar inte lika mycket som jag gjorde som singel.

Så, nu har jag bestämt mig för att ta tag i det här en gång för alla. Då kommer vi till valet av metod. Viktväktarna fungerade ju sist så jag funderade på det först. Men… Nu har jag en sambo som älskar grädde i maten, vill steka i smör, gillar goda ostar osv… Han gillar även potatis och pasta, men det är inga problem för honom då han är mager som en sticka. Han är oxå den som mest lagar mat hos oss. Han är den som står där som värsta ”Per Morberg”-stil och donar och fixar (förutom att han är en mycket pedant variant av Per Morberg).

Jag började därför intressera mig för lchf eftersom jag då enkelt kunde äta den mat han lagade och bara plocka bort potatis osv…

Min favoritbloggerska har även hon gått över från viktväktarna till lchf och jag har följt hennes framsteg slaviskt. Hon har dessutom ”fallit” för detta så pass att hon numera är kostrådgivara för lchf. Hon håller oxå på att skriva en bok om ämnet och är delaktig i en lchf-tidning som utkommer med jämna mellanrum. (Det var oxå av henne jag köpte min Kitchen Aid, men det har ju inget med lchf att göra).

Hur som helst, så hjälper hon mig med detta och det känns mycket tryggt att ha ett sådant stöd och hon har redan hjälpt mig med lite funderingar och problem. Vem det är jag pratar om…? Ja, det är ju den fantastiska Åse med bloggen http://56kilo.se

Min dotter har oxå börjat ett nytt liv, men det berättar jag om en annan dag! 😉

Nu börjar mitt inträde i lchf-världen på riktigt. Med allt vad det innebär. Det är vikten jag vill minska, men givetvis även hitta ett sätt som får mig att må bra och känna att kroppen trivs!

Min älskade sambo är helt med på detta och stödjer mig till tusen procent! Det känns fint!!!

 

En tanke på “Lchf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.