Kycklingrullader, champinjonhattar och påskägg

Hej på er! Hoppas att ni alla hade en underbar påsk, det hade jag. Förutom en liten detalj, som faktiskt inte är så liten… Jag fick nämligen inget påskägg!!! Alltså förstår ni, jag fick inget påskägg!!! Jag hade inte trott att han skulle komma ihåg, men hoppades. Förgäves visade det sig. Han fick ett jättestort påskägg av mig, fyllt med hans favoritgodisar och massa lotter. Men han vann inget. He he he…

Nog om det. Vi åt i alla fall en massa god mat, varav receptet på en av maträtterna bjuder jag på här. Jag fick det av min fina kollega Siv, som hittat det i boken 6 kilo på 6 veckor. Många fina recept där, så den är värd att köpa. Men här får ni ett recept iaf. 🙂


Kycklingrullader med champinjonhattar
4 port

Kycklingrullader
4 kycklingfileer
salt och svartpeppar
140 gr tapenade med paprika och oliver (jag tog med soltorkade tomater)
8 skivor tunnskivad salami
125 gr buffelmozzarella (jag tog vanlig)
1 msk smör
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl grädde

Champinjonhattar
8 stora champinjoner
125 gr mozzarella
140 gr tapenade med paprika och oliver (jag tog med soltorkade tomater)
½ dl hackad färsk basilika
1 dl finriven färsk parmensan

Tillbehör
Sallad

Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden till två tunna skivor. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda. Salta och peppra.
Fördela tapenaden över och lägg på salamin.
Skär mozzarellan i skivor och fördela över kycklingen.
Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare (alternativt okokt spagetti).
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rulladerna runt om. Sänk värmen och häll på vatten, grädde och kycklingfond. Låt koka ihop på svag värme ca 10 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Gröp ur champinjonerna så att endast hatten återstår.
Skär mozzarellan i bitar.
Fördela tapenaden och mozzarellan i champinjonhattarna och strö över basilikan.
Toppa med parmensan och ugnsbaka i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Servera med sallad


Detta mina vänner var riktigt himla gott. En höjdare faktiskt…!

Och med det tackar jag för mig för denna gång. Ha det bäst alla sötnosar!

KRAM <3

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.