Kyckling med Pak Choi

Så var det måndag igen. När jag lämnade kontoret så sa jag åt chefen, vi syns på fredag (pga att vi har olika tjänsteuppdrag tis-tors). Och när jag sa det så insåg jag att det kommer att kännas som om det var igår vi sågs. Veckorna går som bara den. Så även helgerna tyvärr…

Nåja, ikväll har jag i alla fall testat ett nytt recept. Asiatisk mat (som inte är så stark) är det godaste jag vet. Smakerna är helt fantastiska. Mikael gillar kött och husmanskost, men sakta och säkert så försöker jag vänja om honom lite grann. Idag har jag gjort kyckling med Pak Choi och det var fantastiskt gott. Mikael kommer att gilla det han med (han jobbar em så han får det i matlåda imorgon). 

Det ser ut att vara många ingredienser i det, men mycket har man hemma. Iaf hade jag det… 🙂

Sååååå… Då bjuder jag på detta recept idag. Håll till godo och ha en bra kväll. 🙂

Kram <3

Kyckling med Pak Choi

4 portioner, 415 kcal/portion inklusive ris.

Ingredienser

2 dl okokt jasminris
2 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära, eller 1-2 tsk torkad
2 msk japansk soya
2 msk muscovadosocker (jag tog farinsocker)
1 msk balsamvinäger
2 tsk tomatpuré
2 tsk hoisinsås
1 tsk sambal oelek
0,5 msk rapsolja
600 gr kycklingfilé
1 gul lök
2 st paprikor (gul och grön)
1 msk rapsolja
2 st pak choi

Gör så här

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda ihop pressad vitlök, riven ingefära, soya, socker, balsamvinäger, tomatpuré, hoisinsås, sambal oelek och 0,5 msk olja.
Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar.
Stek kyckling i resterande olja till fin färg. Tillsätt lök,paprika och låt det steka med i några minuter.
Skär bort roten och dela pak choi-bladet i mindre bitar. Låt de fräsa med ca 30 sekunder.
Häll såsen över kyckling och grönsaker. Blanda runt.
Servera med ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.