Kraftfulla ord på arbetsplats

Hård ironi, genomträngande sarkasm, ”låga” skämt, personangrepp och ibland allmänna påhopp. Folk beskyller en person att inte klara sitt jobb, eller anklagar någon för att medvetet sabba för en annan, eller hota en tredje om de inte städar efter andra.

Visst låter det hemskt? Om det skulle hända på en arbetsplats, så vore det ju rent fruktansvärt. Men vet ni, detta är vad man får stå ut med om man jobbar där jag gör…

Nu undrar nog ni hur det kan vara möjligt då jag jämt skryter om hur bra jag har det på mitt jobb. Och det är ju nästan så att jag undrar det själv. Men det handlar om att alla dessa anklagelser endast är uttalade i samförstånd med den som blir anklagad. Självklart kan man inte säga dumma saker till vem som helst, utan det måste vara till en person som förstår att man skämtar och är med på noterna.

Idag när jag skulle hem, så var det så låg humor mellan telefonisterna som var kvar, att jag bara tokskrattade åt dem. De drev med varandra och det drevs upp till en allt högre nivå. Alla med glimten i ögat och skrattet som porlade. Det tycker jag är helt fantastiskt att man kan ha det så med vänner/arbetskamrater. Det är delvis vår humor som gör livet i landstingsväxeln så roligt.

Jag vill dock trycka på att sådant här får ALDRIG ske om inte båda parter är medvetna om att det är skämt, och visst händer det ibland att saker missförstås i vår grupp. Men då är det viktigt att man snabbt ber om ursäkt och förklarar att det inte var mening att såra…

Hur som helst så har vi fantastiskt kul på vårt jobb. Och nu ska jag sluta fundera på detta, för en av mina kollegor sa åt mig att sluta tänka för jag blir så himla gråhårig. Hmmm!

Peace and out!

Fast jag tänker ändå tillbaka lite på sommaren. På Junkön där de fina hästarna finns.Sommaren 2015-7
<3Sommaren 2015-3Bruna och finaSommaren 2015-6De blev dock tillslut lite less på mitt fotandeSommaren 2015-4

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.