Köttfärsgratäng

Här om dagen gjorde jag en köttfärsgratäng som fick stora plusbetyg från både mig, Mikael och Mathias. Tänkte bjuda på receptet här:

Köttfärsgratäng med ris
ca 4 portioner

300 g nötfärs
1 lök
olja att steka i
1-2 paprikor
1 stor morot
1-2 tomater
ev grillad paprika (från burk)
ev strimlad soltorkad tomat

Sojasås, oxfond, sambal oelek, chilisås, oregano, svartpeppar… (eller kryddor efter eget smak och tycke)

2 dl fullkornsris (eller andra gryn)

4 ägg
2 dl gräddmjölk
0,5 dl chilisås
1-2 nävar riven smakrik hårdost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Stek finhackad lök glansig i olja. Tillsätt tärnade grönsaker och riven morot och stek tills de är mjuka.
Bryn färsen och krydda upp den ordentligt.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar (gärna med buljong).
Blanda färsen med riset och häll över i en ugnsform.
Vispa samman ägg, gräddmjölk och cholisås. Smaksätt med salt och peppar. Häll över färsröran.
Toppa med riven ost och gratinera i ca 25 minuter.

 
Bilden lånad därifrån jag hittade receptet

http://ensmaksak.com2012-09-04

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.