Kött

Fredag idag. Vad innebär det? För normala människor kanske det innebär tacos, hemmagjord pizza eller ugnstekta kycklingklubbor. Men på Räfsar 116 är det långt ifrån sanningen. På Räfsar 116 finns det bara en sak som gäller. Kött, kött, kött och åter KÖTT! Jag blir galen på det där himla kött-ätandet! Och nu när det är sommar ska det givetvis tillagas på grillen.

”Grillat är ju alltid gott!” säger nu 99% av Sveriges befolkning. Ja, grillat kan vara gott, men inte kött. Jag är så less på den där biten som ligger där på tallriken varje fredag (+ hela helgerna), bredvid lite ugnstekt potatis, en klick bea och sallad.

Försöker variera mig så gott det går. Ibland äter jag ingen bea. Ibland ingen potatis. Och ibland (håll i hatten) sätter jag fetaost i salladen… Men ändå!!! Jag vill äta annat! Fisk, kyckling, sparris, fyllda champinjoner, palt, gratänger, makaroner och korv! Vad som helst!

Flera säger till mig att jag kan ju äta annat själv. Men i min värld äter familjen samma sak och det tänker jag fortsätta med. Dock slår det mig att anledningen till att  jag sitter här och gnäller, är för att jag är en förlorare. Jag har förlorat rättigheten om att bestämma vad som ställs på bordet.

Så, UPP TILL KAMP JENNY! Här ska det slutas fjantas och gå med på vad en karl säger. Nu blir det andra saker på tallrikarna hädanefter på Räfsar 116.

Efter idag då förstås… Vi har redan tagit upp kött från frysen till ikväll… 😉

Nu har jag iaf ätit lunch, havregrynsgröt. Det är mumma det!

3 thoughts on “Kött

    1. jenjo inläggets författare

      Bra där Micke. Sådant gillar jag. Grillat, men det behöver inte vara kött… 😉 Precis så tycker jag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.