Kladdig Kanelbullekladdkaka

Ja, idag är det kanelbullens dag. Alla dessa dagar. Jag hatar dem då jag tycker att det mest bara är påhitt för att få sälja massa saker och äta massa onyttigt. Men, bara för att jag inte gillar det så innebär ju inte det att inte andra gillar det. Så man får helt enkelt gilla läget.

Hela det sociala flödet har strömmat idag av bilder på kanelbullar. Och om det är något jag väljer i första hand när det kommer till fika, så är det just bullar. Jag tycker lätt det är det godaste fikabrödet. Men, eftersom jag inte fikar för tillfället så har jag inte ätit någon bulle idag, trots att tillfällen bjöds. 

När jag kom hem så tänkte jag i alla fall att jag skulle baka en variant av kanelbullar. Jag hittade receptet hos finaste Vickan på bloggen Matplatsen. Kika gärna in hos henne, det finns massor med gott där. 🙂

Så, idag tänkte jag bjuda på ett recept på Kladdig Kanelbullekladdkaka. Ett otroligt lättbakat alternativ om man inte orkar göra vanliga bullar. En blandning av lite degig bulla och kladdkaka… 😉 Jag har minskat ner sockret från originalrecpetet och önskar att jag hade minskat ner kanelen oxå, det blev lite för kraftig kanelsmak. Var oxå jäkligt noga med hur länge ni har den i ugnen. Min blev för länge, om man är ute efter en riktigt kladdig variant. 🙂 Nå, här är receptet:

Kladdig Kanelbullekladdkaka

Kaka

200 g smör
2,5 dl strösocker (originalreceptet hade 3 dl socker)
2 tsk nymortlad kardemumma
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

rippel

25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Topping

3 msk pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret.
Knäck äggen och rör ner dem till en lös smet.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

Smält smöret till rippeln.
Blanda i socker och kanel.
Häll den i en spiral över kaka likt mönstret på en kanelbulle.
Börja i mitten.

Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Den ska vara kladdig! Se upp så den inte blir för torr.

Jag har en gammal ugn och fick ha i kakan i 25 minuter. Borde tagit ut den vid 22 minuter, men glömde bort den. Så min kaka är är lite för torr. Eller, absolut inte torr, inte inte så kladdig som en kladdkaka ska vara. Så håll noga koll i slutet, kom ihåg att den sätter sig oxå vid eftervärmen! Vickan skrev allt detta och ändå slarvade jag… Men det ÄR viktigt. 

Innan den for in i ugnen

Nyss uttagen

Tagen ur formen

En liten bit. Som sagt… Inte så kladdig som jag önskat

Ändå saftig och god

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.