Kitchen & Table

Igår var jag med några kollegor på Kitchen & Table och åt middag. Det är restaurangen på nya hotellet Clarion Sense här i Luleå. Jag måste påstå att jag och mina kollegor inte är speciellt nöjda tyvärr. Jag ska förklara.

När vi kom till restaurangen blev vi visade till bordet och en servitris kom fram och presenterade sig och förklarade att hon skulle ta hand om oss under kvällen. Det började alltså bra. Vi fick sedan en meny, som knappt gick att läsa. Den var står som ett A3 och mycket snirklig text. Med tanke på den mörka och mysiga miljön som var, så gick det knappt att läsa. Vi lyckades dock alla hitta något att beställa. Förrätt var dock inget alternativ, då det var ett mycket dåligt urval.

Vi bjöds på ett majsbröd, som hade konsistens som en sockerkaka. Till det var det saltat smör och salsa. Rätt ok, men alldeles för sött. Efter ganska länge (men helt ok tid) så kom då maten. Alla fick sin mat, utom jag. Servitrisen sa till mig att hon skulle hämta min mat. De andra började äta (helt ok för mig) och jag väntade. Och väntade. Och väntade… När de andra ätit upp hälften kom så äntligen min mat, och utan förklaring ställde hon ner tallriken.

När jag ätit ett tag kom så vår servitris och förklarade att köket gjort fel och min sallad kom aldrig med i beställningen. Därför hade jag fått vänta. Då undrar jag Varför fick jag inte veta det från början? Hon borde direkt ha förklarat för mig vad som hänt, och inte låta mig sitta och fundera och bli irriterad.

Maten vi fick hade oxå mer att önska. Siv som beställde kött, blev besviken över de smala trista pommes som medföjde. Rosen som beställde röding, saknade något slags tillbehör (tex potatis) istället för den kål och svamp som var över och under fisken. Jag och Anna-Lena tog ceasarsallad, och saknade flera saker som stod med på menyn. PK och Mallan som tog hamburgare, var dock nöjda.

Efter maten beställde vi en flaska vin att dela på, förutom Rosen som beställde en fatöl. Vinet kom direkt, men ölen var nog avancerad att fixa, för det tog mycket lång tid att få fram den. Dåligt… 🙁

När vi tillslut bestämde oss för att gå vidare till Skybar och och skulle betala, så vara alla servitriser som bortblåsta. Hon som skulle ta hand om oss, såg vi inte mycket av. Tillslut ropade jag på en som höll på plocka undan. Irriterande att de inte kan hålla lite koll. När vi skulle betala så fick vi dock inte göra det vid bordet, eftersom alla skulle betala sin egen nota. Vi blev tvungen att stå sex personer vid den lilla kassan mitt i restaurangen. Alldeles bredvid middagsgäster som försökte ha romantiska middagar och lugna sammankomster.

Utöver allt detta var det aldrig någon som frågade om vi tyckte om maten, om vi behövde något eller om vi var nöjd med upplevelsen. Så sammanfattningsvis kan jag säga, att jag och flera av mina kollegor är INTE nöjda. Snarare mycket besvikna. Som en av mina kollegor sa ”Blir jag hitbjuden av någon, så kommer jag ta det som en förolämpning”.

Vi trodde att de fått ordning på alla problem de haft, men uppenbarligen har de mycket kvar att jobba med. Miljön är underbar. Det är mörkt och mysigt med en jättefin inredning, tex alla coola lampor. Själva restaurangen är oxå formad så att man inte ser alla bord, vilket gör att det blir lite mysigare, än om det hade varit en enda stor fyrkantig lokal. Så det är ett stort plus. Det andra är mest mycket minus…

 Bjuder på lite dåliga mobilbilder. Men kanske bättre än inget. 🙂

Vår dukning
IMG_3771

Ceasarsallad
IMG_3778

Hamburgare med pommes
IMG_3776

Slaktarbiff
IMG_3775

Rödning
IMG_3773

Trevligt sällskap
IMG_3779

 

En tanke på “Kitchen & Table

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.