Julmat

Jag är inte uppvuxen med jular där all mat varit hemlagad och hemlagat godis har fixats i veckor innan den stora dagen. Inget fel med det, men så har det varit bara. Nu för tiden tycker jag att mer och mer människor börjar gå åt det hållet. Att det blir mindre hemlagat. Jag hör talas om att man köper färdig knäck, man köper färdiga köttbullar, man köper färdig skinka osv osv…

Jag däremot är på väg åt andra hållet. Jag gör mer och mer hemma, och jag fullkomligen tokälskar det. Tidigare har jag aldrig har gillat julen, då det mest varit en tid bestående av besvikelser och massa annat tråkigt, så jag har inte engagerat mig i denna årstid.

Nu däremot älskar jag allt kring denna tid på året och det är en underbar känsla. Så sedan några år har jag börjat göra saker själv och det är så kul. Jag började ett år med att göra köttbullar. Sedan tog jag med sillsallad. Nu gör jag även knäck, lussebullar, småkakor, saffranspannkaka och massa gott.

I år har jag utökat med saffransskorpor, mjukbröd (i stekpanna), egengjord sill och senap. Blir nog även Mozartkulor skulle jag tro. Kanske något mer spännande. Vi får se. Ikväll har jag i alla fall gjort senapen. Det gick jättebra och god var den. Lite stark, men riktigt smaskens. 🙂

Så medan många vandrar mot den ”färdiglagade” julmaten, kör jag mer och mer på det hemgjorda. För mig är det värt det. 🙂

Trevlig torsdagkväll önskar jag er alla! KRAM

Här är min senap

IMG_3460

2 reaktioner på ”Julmat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.