Julkalender

Ja, jag måste ju ge mig in i denna julkalenderdiskussion som går. Jag är ju en sådan som alltid ser julkalendern. Jag anser att det hör till december och det är så mysigt med den julstämning och känsla det ger.

Det är också ett program som väldigt många ser, både stora och små. Många föräldrar ser det, i och med att barnen ser, och det blir en slags mysig stund för både vuxna och barn.

Årets julkalender är väldigt omtalad. Både av de som gillar den och de som verkligen inte gillar den. SVT’s chef säger att det finns inga regler om hur en julkalender ska vara och de har valt att göra den så här i år.

Jag anser att det är en mycket bra och intressant serie. Man får på ett lekande och enkelt sätt se hur människor genom tiderna har haft det. Hur de har bott, vad de har ätit och vad de var tvungna att göra på dagarna. Jag kommer att se alla avsnitt (mest troligt), just för att jag gillar historia på sådant sätt. Även om Erik är en riktigt värdelös skådespelare…

Det jag dock INTE tycker, det är att det här passar som en julkalender. Jag vill ha julstämning, jag vill se tomtar, julpynt, pepparkakor, stjärngossar och så vidare. Den här serien ger mig inte det minsta lilla julstämning och det tycker jag inte om.

Så det är med blandade åsikter jag härmed lämnar inlägget om kalendern. Jag tycker ni ska se den, men vill ni få lite mer jul i det hela, så streama en gammal julkalender också varje dag. På så sätt får ni se två och därmed mera mystid till familjen.

Peace and out!

När vi var i Härnösand så steg jag upp med Fia och Valter, medan Ingela sov en stund till. Vi satt vid frukostbordet och smaskade på lite fika och humöret var på topp.
Valter-1

Charmtrollet
Valter-2-2

Sedan steg Ingela upp och Valter blev så blyg! Han vågade inte titta åt hennes håll.
Valter-3-2

Han tittade på mig som om han ville veta vad det var för någon som jag tagit dit.
Valter-4-2

Tillslut vågade han snegla mot henne, och efter en stund var han som vanligt.
Valter-5-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.