Jenny – idiot?

Ibland så förundras jag över mig själv. Jag tycker jag är ganska ok när det gäller olika saker och ting. Alltså, oftast så anser jag mig inte vara en komplett idiot. Jag hankar mig fram med helt ok kunskaper i normala mängder. Men, så ibland, så är det som att min hjärna hoppar ett steg och glömmer all kunskap. Vill ni ha ett exempel? Jag kan bjuda på det.

I fredags var jag på ett möte i Boden och hade då bokat en bil från sjukhusets bilpool. Jag åker ju buss hela vintrarna och kör sällan bil då, men när jag gör det så kör jag min Merca som har automat.

När jag körde iväg i fredags, så var jag smått osäker på vägen. Det största problemet var att växla. Jag glömde liksom bort det hela tiden och den där sjätte växeln var nästan omöjlig att komma ihåg. Väl framme i Boden frågade Annette, som jag skulle ha mötet med, om det gick bra att köra då vädret var dåligt.

-Ja, sa jag. Det var inga problem med väglaget. Det stora problemet var väl att köra bil med växellåda.
Annette böjde sig lite försiktigt fram och frågade med ganska låg röst:
-Men… Har inte alla bilar växellåda?
-Nä, den här hade en sådan spak som man måste röra på själv…

Alltså. Det låter ju som om jag knappt har körkort. Jag insåg mitt knäppa uttalande ganska snabbt och pratade bort det direkt. Hon körde visst mc såg jag på ett foto, så jag gick in på det samtalsspåret istället.

Till saken hör, att när jag pratar med Sofia i bilen på vägen hem, så säger jag i stort sett samma sak till henne. Ett himla guldfiskminne har jag emellanåt. Men, som Sofia och kan bekräfta, så hade jag i fredags en sådan dag, då hjärnan (och munnen) gick på helvarv.

Så kan det bli. Men bara ”for the record” så är jag inte alltid så vimsig… 😉

Min kära bil. Bilden är dock inte taget nu, som ni givetvis inser, eftersom Diamanten (bilen) omges av lite mer snö än vad vi har här ute nu. 🙂PICT7291

En tanke på “Jenny – idiot?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.