iHSAk, sjukdom, avundsjuk

Idag har jag varit på Landstingshuset på en så kallad iHSAk-dag. Mycket intressant och jag lärde mig mycket. Man blir ju alltid så inspirerad och kommer på en massa förbättringsförslag när man är på sådana dagar. Jag hoppas kunna genomföra en hel del faktiskt.

Under denna dag var det en föreläsare också. Det var en journalist som berättade om sig själv. Hon berättade att hon var fru, mamma och mormor. Hon hade en hus, ett jobb och ett liv. Men hon berättade också att hon för ett antal år sedan blev mycket sjuk. Hon fick en mycket allvarlig form av cancer. Lyckligtvis överlevde hon, men det var otroligt jobbigt och hon var sjuk både fysiskt och psykiskt. Hon blev rejält deprimerad. Men hon har tagit sig ur det mesta och är idag friskförklarad även om hon går på kontroller. Hon mår även ganska bra psykiskt. Men hon sa en sak som verkligen fastnade hos mig:

Överlever man så har man en skyldighet att leva.

Och så är det faktiskt med mycket kan jag tycka… Man bara går omkring och låter dagarna och livet passera. Istället för att ta tillvara på livet som man har fått. Livet är nämligen inget man kan ta förgivet, livet har man bara till låns. Varför inte göra det bästa man kan medan man kan? Så mina vänner, ut med er och LEV LIVET!

En av mina närmsta vänner, gör just det idag. Hon är i detta nu (när jag skriver detta) på väg till Rhodos tillsammans med sin man. De ska på en charterresa och bara njuta av varma lediga dagar, god mat, god dryck och varandra. Så mysigt! Jag är nog minsann lite avundsjuk där måste jag erkänna. Men, jag har ju min ”man” som jag kan umgås med. Om inte i värmen av solen, så i värmen från brasan. Alltid något…

Men först ska jag hänga tvätt och städa kattlådor. Ha det fint raringar! <3

Puss och adjö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.