Ibland

Ibland är det så mycket man vill säga. Man vill bara låta alla ord spruta ur munnen, eller skrivas ner med fingrarna i ett fortare och fortare tempo. Ibland känner man frustration över att hålla det inom sig, att inte få bort det. Få ut det från kroppen. Jag är en sådan som vill bli av med det och mitt sätt är att skriva, skriva och skriva.

Det är då det är tur att jag har en hemlig dagbok. En bok som ingen någonsin kommer att hitta. En bok som ingen någonsin kommer att läsa. En bok som bara är där för mig.

Det är nämligen så att det som står skrivet, så att andra kan läsa, det är skrivet för alltid. Man kan aldrig ta tillbaka ett skrivet ord. På samma sätt som man inte kan ta tillbaka ett uttalat ord. Man kan be om ursäkt, man kan säga förlåt, men ett skrivet eller sagt ord är just det. Skrivet eller sagt.

Om jag skriver saker, måste jag veta att det kommer att sitta kvar någonstans i minnet på den som läst. En ursäkt suddar inte ut det jag har skrivit. En ursäkt betyder att jag inser att jag inte borde gjort det, men det går aldrig att göra oskrivet.

Därför mina vänner, skriver jag mina saker i min dagbok som ingen kan läsa. Därför lämnar jag inte ut någon genom ord eller text. Då sårar jag inte den eller de som mina ord berör…

Puss o Kram

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.