Husförsäljning

Februari 2010 dog min styvfar. Mars 2014 dog min mamma. Sedan dess har jag varit ägare av ett hus, som jag inte ville ha. Jag hyrde ut det till två fina ungdomar under del av denna tid, men de har köpt eget hus och flyttat. Därmed skulle huset säljas.

Efter ett jäkla massa strul hit och dit, speciellt av en viss ”köpare”, så har jag nu äntligen fått det sålt. Idag har bindande kontrakt skrivits och jag kommer inte äga huset länge till.

Det ryms massa känslor i detta. Jag är så otroligt nöjd och lättad över att det är sålt. Att jag inte behöver ha ansvar för, och betala för, ett hus jag inte vill ha.

Men samtidigt så har det aldrig någonsin varit en annan ägare än jag, mamma och Bernt. Det är och kommer alltid vara Mamma o Bernts hus, vem som än äger det. Men det känns konstigt och jobbigt att andra ska bo där, göra om som de vill, fatta alla beslut.

Jag har varit väldigt orolig och nervös över vem det ska bli och om de kommer att passa med grannarna. För grannarna (åtminstone i närmsta huset) hos mamma är de absolut bästa och finaste människor som finns. Jag vill att de ska ha nära och framför allt BRA relation med de som bor i mammas hus.

Idag när jag träffade köparna, så insåg jag att det här kommer bli bra. Mannen är som en stor gosig bullrande nallebjörn, och kvinnan påminner massor om min farmor, vilket bara är positivt. Grannen visste vem det var och har umgåtts med sonen tidigare så hon tyckte oxå det skulle bli bra.

En epok stängs. Fardagsvägen 10 börjar ett nytt liv. Tårarna trillar för mina kinder, av både glädje och sorg. Det hus som vi flyttade in i för ganska exakt 32 år sedan, ska nu lämna vår ägo för att kliva in i livet hos andra fina människor.

Tack till ALLA som orkat lyssna, som hjälpt mig, som fortfarande hjälper och som varit ett stöd kring detta. Speciellt tack till Johanna o Magnus för all hjälp, och till Robin, Karin o Sofie för renoveringen. Och jättetack till bästa mäklaren Ida, som stridigt och satt hårt mot hårt när inte jag klarat det.

Nu är det bara resten kvar. Sen kommer detta vara över. Tack tack tack…

KRAM <3

Mammas hus (bild lånad från Fastighetsbyrån i Luleå där min fantastiska mäklare jobbar)image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.