Hus…

Jag har aldrig varit en husmänniska. Jag trivs jättebra i lägenhet och har aldrig behov av ett hus. Visst kan det vara skönt att gå ut på altanen och sitta och njuta i solen, men det är väl i så fall det enda. Och eftersom jag ändå aldrig är hemma på helgerna på somrarna så ger det mig ingenting att bo i hus. (Ändå bor jag ju faktiskt i ett hus just nu, av någon konstig anledning som kallas ”Mikael”)

Därför stör det mig något så kopiöst att jag har ett helt hus att ta hand om. Ett hus som inte är det jag bor i dessutom. Sedan Bernt dog så har jag hållit på att i omgångar städa och fixa med mammas hus. Det har varit en paus under ett år när Robin o Karin bott i huset, men nu har de flyttat till eget hus och jag har åter hand om huset på Fardagsvägen.

Jag måste nu städa, fixa, göra i ordning. Jag städar ingrodd smuts, fönster och inpyrda tapeter. Att jag ska skura och skrubba efter andra människor, stör mig. Och då har ändå Robin och Karin gjort ett jättebra jobb när de bodde och de gjorde ju ändå huset beboeligt, men det är ju en hel del kvar. Lister, garderober, mellan fönster och en massa annat.

Nu ska ju huset säljas och jag måste ju göra detta. Det finns faktiskt människor som säger att det är ju värt det, att jag får ju ändå något för det. De har ingen aning vad de pratar om och känner inte till hela historien. Dessutom hade jag så klart hellre haft mamma och Bernt kvar, men även om de hade gått bort så hade jag önskat att de inte hade lämnat över ett hus till mig.

Förlåt för ett gnällinlägg, men jag kan bli skogstokig när jag blir tvingad att ta hand om saker som andra ställt till.

Imorgon ska vi dit igen, men då går det nog fortare. Och sen är det fredag och helg och båtliv. Så jag ska se fram emot det från och med nu, och inte klaga mer. 😉

God natt raringar!

Kram <3

Blandat-2

En tanke på “Hus…

  1. Sanna

    Klart du måste få klaga. Det är inget du valt och mest förenat med hårt jobb och sorg att rensa sitt barndomshem. Styrkekramar till dig kusin vitaminen min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.