HLR, äggsås och kraftigt regn

Det är en driftig kvinna på division Service som har fått igång att alla medarbetare inom divisionen ska få en HLR-utbildning (hjärt-lung-räddning) en gång per år. Det tycker jag är suveränt och jag tycker verkligen att det är något superviktigt. Idag var det då min tur att gå denna igen, och det gick jättebra. Ramsan satt kvar sedan förra gången ”30, 2, mitt på”. Och så takten med låten ”Staying alive”.

Den här gången fick vi även en demonstration av en hjärtstartare, vilket känns jättebra. Nu vet jag ju ungefär hur de fungerar och i vilken ordning allt ska göras. Känns tryggt och bra.

Fick även prova stabilt sidoläge (fd framstupa sidoläge) och Heimlich manöver. Faktiskt bra att kunna detta, för man vet ju aldrig när tillfället kommer då man behöver kunna detta.

Sedan till lunch så hade jag med mig ugnstekt torsk och gräddsås. Det är en sådan där enkelt mat att göra, men som är sååå god. Jag vill verkligen att vi äter fisk minst en gång i veckan, och detta är ett rätt som jag gör rätt ofta. Mikael gillar den oxå och det är ju alltid ett plus.

Idag körde jag mc till jobbet och det gick ju bra. Tills jag skulle hem. Jag tänkte åka strax före 16, men blev fast vid datorn. Min arbetstid tar egentligen slut 16.15 så när klockan var det tänkte jag att jag måste fara hem… Men tji fick jag, för precis då började det regna. Nu är jag inte rädd för att köra i regn, men det regnade helt otroligt mycket. Typ åskregn. Så det var bara att vackert sitta kvar och jobba. Lika bra det, för jag hann jobba undan lite viktiga saker.

Så jag var hemma vid 17.30 och började med lunchlådorna till imorgon. Då blir det köttfärssås och den blev riktigt god, så det ser jag fram emot. Sedan gjorde jag en plåt fröknäcke och så har jag haft videosamtal med sötungen Valter.

Det jag oxå har gjort idag, var att prata med en person som hade sagt en sak som hon borde sagt till mig. Istället för att riva hus i helvete och blir ovän med denna person, så pratade jag direkt med henne. Det visade sig vara ett missförstånd och allt är löst. Låt inte tjafs ta er energi! Prata med människor och gör upp direkt, så blir livet så mycket lättare!

Ha det bra alla!

Peace and Out!

HLR-utbildning på gång

hlr_01

Torsk med äggsås (och sallad)
äggsås_01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.