Hit och dit

Ni skulle se mig när jag håller på hemma en kväll som denna. Jag blir nästan alldeles utmattad av mig själv…

Först börjar jag med att laga mat, inser att jag måste hänga tvätten så jag går iväg och gör det. Hör att äggen har börjat koka, ingen aning om hur länge. Springer tillbaka och ställer ändå klockan. Katterna kommer och vill ha mat, jag slår på vattenkranen för att spola kallt vatten till dem och häller upp torrfoder.

Funderar vad jag ska äta mer än ägg och kollar i kyl och skafferi, efter en stund väljer jag tonfisk. Inser att vattnet rinner fortfarande och ger katterna vatten. Börjar kolla Instagram och går mot sovrummet när äggklockan plötsligt ringer. Springer tillbaka och tar bort äggen.

Börjar fundera på mat till båten i helgen. Ska skriva lista, men kommer ihåg att jag måste ha eyemakeup-remover. Går mot badrummet för att kolla vilket märke jag har. Passerar tvättstugan och minns att jag ju håller på hänga tvätt. Efter något plagg ringer telefonen och jag slänger mig i soffan och pratar.

Börjar kolla på ett avsnitt av Ink Master och känner att jag är kaffesugen. Går mot köket, minns att jag inte ätit och börjar skala äggen. Just ja… Handlingslappen, eyemakeup-remover… Går än en gång mot badrummet, men stannar vid tvättstugan, för att hänga den där himla tvätten. Kommer på att jag måste ju elda innan det blir för sent.

Hämtar ved och tänker att jag måste dammsuga. Tar fram dammsugaren och ser handlingspåsarna. Herregud, handlinglappen. Går till köket, ser att maten inte är uppäten. Telefonen ringer och jag går till vardagsrummet och pratar. Glömmer bort att lägga på ved och på vägen dit snubblar jag på dammsugaren. Slutar prata, men gör ett videosamtal med Valter först, sen dammsuger jag.

Kommer till hallen, kommer ihåg tvätten. Hänger upp allt, inser att handlingslappen är inte klar. Vilken eyemakeup var det nu? Går in i badrummet, rensar kattlådorna och fyller sand. Börjar känna mig hungrig…Maten! På väg till köket kommer jag på att det ju är torsdag, måste tvätta håret. Går och gör det, sätter i inpackning och lindar handduk runt.

Kommer på att videokameran måste tömmas och börjar föra över filmerna till det stationära datorn i sovrummet, fastnar vid Fejjan. Glömmer bort tiden och rusar till badrummet för att skölja bort inpackningen! Sätter i balsam och medan det verkar ska jag kolla den där eyemakeup-removern. Fastnar med att sortera alla produkter, tills jag inser att jag har balsam i håret. Sköljer det och minns att jag ännu inte ätit…

Ja, men ni hör ju. Jag svamlar runt hit och dit, med tankar här och där, och man kan lätt få föreställningen att jag inget får gjort. Men nu är jag helt klar. Jag har ätit, hängt tvätt, skrivit handlingslista (inkl. eyemakeup-remover), gett katterna mat, rensat lådorna, fixat håret, dammsugit, eldat, tömt kameran med mera med mera…

Så jag hinner ju det jag ska, men det är tur att jag är ensam hemma när jag är så här omständlig… 😉

Peace and Out!

Bill blir lite less på mitt flängande. 061

2 thoughts on “Hit och dit

  1. Kristina Hillar

    Känns som att du har en videokamera i gång på bevakning hemma hos mig och skriver i bloggen om vad du observerar

    1. jenjo inläggets författare

      Hi hi! Det verkar vara ett kvinnligt syndrom… Skönt, då är jag inte ensam och kan kanske fortfarande få räknas in i kategorin ”normal”. (Om det nu finns något som är normalt) 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.