Het vegetarisk böngryta

Två arbetsdagar avklarade denna vecka. Två kvar. För på fredag är jag ledig…! Wiihoo…! Jag ska bort i helgen och Mikael blir ju själv hemma. Jag har därför i kväll bakat kakor så att han kan trötsäta. 😉

Men det är inte det jag ska berätta om idag, utan jag ska ge er ett recept på en fantastiskt god böngryta. Den är dessutom het (stark) och jag är ju inte mycket för stark mat, men detta var riktigt gott. Man har turkiskt yoghurt till, och det mildrar ju lite i och för sig.

Jag har ätit denna på två sätt. Igår åt jag med en halv chorizo och idag har jag ätit med gryner. Och äter man med bara gryner så blir den ju vegetarisk. Bra att äta vegetariskt ibland. 🙂 Jag har inte heller följt receptet helt fullt ut, men vill ni se originalreceptet så hittade jag det hos Nadja och här är länken till hennes recept. 🙂 Och här nedan följer min variant:

Het vegetarisk böngryta

Ingredienser till 4 portioner

1 finhackad gul lök
1 tsk torkad malen ingefära
Chiliflakes efter smak och tycke 
1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
1 burk plommontomater
1 vitlöksklyfta
1 tetra blandade bönor
1 tetra kidneybönor
1 liten påse färsk bladspenat
Turkisk yoghurt

Gör så här

Fräs lök, ingefära och chili i lite matolja, tillsammans med paprikapulver och spiskummin.
Tillsätt plommontomater samt pressad vitlök och låt det småkoka under lock cirka 15 minuter.
Mosa gärna plommontomaterna lite grann.
Tillsätt bönorna och låt det koka ytterligare 10 minuter utan lock.
Smaka av med salt och peppar. Blanda ner spenat i grytan och servera med valfritt tillbehör. 

SÅÅÅÅÅÅ GOTT!!! Mikael tyckte oxå att det var en höjdare. 😀

Bilden är långt ifrån bra, men jag har tyvärr ingen bättre.
Kolla Nadjas bilder för att verkligen se hur gott det kan se ut. 😉 

Jag hade dessa gryner till, istället för korv, när jag hade det till lunch.
Smaskens. Godare än med korv tycker jag.

2 thoughts on “Het vegetarisk böngryta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.