Hemma och tacos

Nu är vi hemma igen. Idag har jag oxå varit ganska sliten och mest legat i båten och tagit det lugnt. Vädret har varit fantastiskt hela helgen. Man märker att folk är och njuter av dessa sista sensommardagar (som borde vara höst) för det är verkligen fullt ute i skärgården. Men oj så kul det är. 🙂

Vi körde hem över Germandöfjärden när vi for hem. Det är egentligen en lite längre väg, men väldigt marginellt och det är dessutom kul att åka en annan väg än den man alltid tar. Det var lite ”guppigt” på vägen, men det var inte så farligt. Jag har åkt i mycket värre i sommar.

När vi åkte från Junkön så var det en som sa att han skulle äta tacos ikväll och det fastnade Mikael för. Så ikväll har vi ätit tacos. Det är något vi äter jättesällan, men det är ju så otroligt gott.

Jag brukar inte äta tacokrydda som man köper i påse, för de är inte så nyttiga. Fulla med tillsatser och socker. Därför gör jag alltid en egen. Det är galet lätt och minst lika gott (om inte till och med ännu godare). Så här gör jag:

Blanda:
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulve
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar (observera att det är KRYDDMÅTT här)

2 matskedar av denna blandning räcker till ca 400 gr köttfärs. Det är förstås beroende på hur starkt du vill ha. Detta recept blir mer än två matskedar, skulle tro ca fyra totalt.

Jag råder er verkligen att göra denna tacokrydda själv. Så mycket bättre! Och så enkelt!

Ha det bra alla.

Peace and Out!

TacosIMG_3231_01

Jag äter såklart utan bröd, salladsblad funkar perfektIMG_3233_01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.