Hemma från Rhodos!

Nu är jag åter hemma i vardagen. Och lycklig är jag för det… Det innebär INTE att jag inte har haft en underbar semester, för det har jag verkligen haft. Oj oj oj… Vilken semester. Jag har bara njutit, ätit gott, solat, badat(!) och slappat.

Det har varit väldigt varmt och vi har inte sett ett moln på hela veckan. Himlen var helt blå (eller svart på natten) hela veckan. Helt otroligt.

Vår resa började tidigt och vi steg upp kl 03.20 lördagen den 1:a mars SEPTEMBER! Robin kom och hämtade oss kvart i fyra och skjutsade oss till flygplatsen. Resan gick bara bra och vi var framme ca 10.30 svensk tid. Väl framme och ute ur planet upptäckte vi värmen. Och oj vad vi njöt. Det var 35 grader varmt och det liksom brände på ett härligt sätt.

Vi väntade länge och väl på våra väskor, letade oss fram till transferbussen, åkte till hotellet, checkade in och skulle sen till poolen. Jag studsade omkring och bytte om och säger till Mikael att jag måste ha mina solglasögon från ryggan. Jag tittade runt, men såg den inte så jag frågade Mikael var han satt den. Då upptäckte jag att han stod alldeles blixt stilla och bara tittade på mig. Jag frågade igen; ”Var är ryggan? Och var är min kameraväska…?”

Det visade sig att han som hade ansvaret för dessa väskor (observera att det var en HAN, alltså inte jag) hade glömt dem på transferbussen…! Vi letade oss tillbaka till receptionen. På vägen dit var det sjukt nära att jag svimmade och fick sätta mig platt på marken för att inte tuppa av. Blev lite mycket med för lite vätska i kroppen, plötslig 35 gradig värme OCH mina älskade saker borta!

Hur som helst så ringde vi till Fritidsresor. De kontaktade busschaffören som faktiskt hittade väskorna och skjutsade tillbaka dem till vårt hotell! Helt fantastiskt underbart! Då kunde vi verkligen slappna av och njuta av semestern.

Det har vi oxå verkligen gjort. Vi har bara varit på hotellet hela veckan, förutom en dag då vi åkte till Rhodos Stad och promenerade runt. Det var jättefint där, men väldigt varmt. Så när vi satte oss ner och beställde en öl, så tog jag en stor… Hade jag vetat att en ”big beer” var en liter öl i en glasstövel, så hade jag nog tagit en liten… Det som var lite trist med promenaden på Rhodos var oxå att min kropp protesterade lite, så mitt ansikte svällde upp. Områdena kring mina ögon, påminde mig om ögonen hos Skönheten o Odjuret, och då tänker jag inte på Skönheten…

Men inte ens det lät jag förstöra min semester. Det syntes knappt när jag hade solglasögon på och det var faktiskt många som simmade i poolen med solbrillor!

Hotellområdet var stort och det var flera restauranger att välja mellan. Så vi kunde äta på lite olika platser. De hade oxå ett flertal barer som vi kunde välja mellan och på varje ställe visades det olika shower. Så även om vi mest var på hotellet, så var inte varje dag exakt likadan.

Det sista jag nu ska nämna är maten. Oj oj OJ vilken mat vi ätit. Rökt svärdfisk var nog det absolut godaste jag stoppat i min mun. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Men även grillad svärdfisk var mumsigt. Vi har ätit lamm, val, anka och maaaaasor av annat. Så otroligt himla gott allt har varit! Så inte heller där kan jag klaga, förutom att jag ökat lite (hmmm) i vikt. Men det var det då värt! 🙂

De flesta bilder kommer jag att visa på fejjan. Ni som inte har ett konto på Facebook, kan ändå se dem här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151080455924160.445012.602584159&type=1&l=e76e2ef080

 
Men jag slänger in två bilder här oxå:
 
 
 

 

2 thoughts on “Hemma från Rhodos!

  1. Pling

    Hmm, nog för att det är lite kallt ute nu men inte så kallt som det är den 1:a mars vilket är datumet som du tror att ni for… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.