Hello there!

Nä men tjenare på er! Nu är jag tillbaka här. 🙂

Jag hade ju tänkt blogga under sommaren, men jag tog ledigt. Jag vill helst sitta framför en dator och blogga och jag hade ingen sådan med mig tyvärr. Så jag valde att vänta till semestern var över, och det är den nu.

Jag har haft en jättebra semester faktiskt. Jag tänkte sammanfatta den med några korta drag här:

Furugrund, Halsön, räkmackor, familj
Vi körde nedanför Byske och upplevde några fantastiska dagar. Vi hälsade på pappa o Anita, Robin och hans familj kom förbi, vi åt underbara räkmackor och slappade på långa fantastiska klippor vid havet.

Piteå, bilutställning, shopping, restaurang
Vi var i Piteå och låg vid Västra Kajen där vi njöt av fantastiskt väder, gick långa promenader, upptäckte fina Piteå, drack drink på ett hotell på 14:e våningen, shoppade och åt på restaurang.

Kluntarna, bad, solning, förlovning
Vi körde på helt platt vatten från Piteå till Kluntarna där vi hade riktigt varma dagar. Det blev sol, bad och umgänge med båtmänniskor. Det blev också där vi satte på oss våra ringar och förlovade oss på vår 10-årsdag.

Brändöskär, fågelmatning, turbåtslunch, 52 fot
Vi for till Brändöskär med vänner och njöt av ytterligare flera fina dagar. Vi matade änderna, åt lunch på Symfoni och träffade en finne med en 52 fots båt (=stor).

Städning, hämtning, nyckelöverlämning, flyttning
Vi städade ur mammas hus, hämtade hem Mathias från Skellefteå, lämnade nycklarna till huset till nya ägare, flyttade in Mathias i hans studentlägenhet på Porsön.

Småskär, stugvärdar, hamburgare, bastu
Vi mötte upp våra vänner på Småskär, pratade vett med stugvärdar, grillade hamburgare och badade bastu.

Sandskär, oväder, inblåsta, turistguide
Vi for till Haparanda Sandskär och hade en jobbig resa som ledde till min första åksjuka för säsongen. Vi blev inblåsta pga kraftig vind och gick långa promenader på ön, med vår alldeles egna och mycket duktiga guide (Anna-Lena).

Röyttä, Kiviniemi, Uleåborg, Pokémon
Vi åkte till en stor gästhamn i Röyttä, tankade i Kiviniemi och tog oss till Uleåborg. Där levde vi stadsliv (i båten), åt god mat, drack god dryck och fångade Pokémons.

Kemi, 3-metersvågor, storm, fisksoppa
Vi åkte den värsta färden hittills, till Kemi. Vågor som var 3 meter tog oss fram i en jobbig och lång färd. Väl framme kom en storm så vi blev inblåsta i några dagar, och roade oss bla med att äta den goda fisksoppan som finns i restaurangen vid hamnen.

Toranda, buffélunch, grillstuga, ambulansfärd
Vi for till Toranda, åt jättegod lunch, myste i en modern och fin grillstuga. Tyvärr avslutades min resa här då jag fick ta ambulans mm, hem till Luleå. Mikael och våra vänner körde från Toranda hela vägen direkt till Luleå.

Likskär, Junkön, surströmming, hund
Vi var på Likskär och bastade, såg film och lyssnade på OS. Vi for till Junkön och blev bjudna på surströmming. Vi umgicks med massa människor och jag blev kär i en liten hund vid namn Diesel.

Semesterslut, kylskåpsfyllning, katter, soffaslappande
Semestern tog slut och vi blev tvungna att åka hem. Vi fyllde upp kyl, frys och skafferi så det känns som ett riktigt hem igen. Vi hämtade hem våra kära katter som varit på bantningskur (kattpensionat) och var så kärvänliga att det nästan blev jobbigt. Vi avslutade dagen med tv-tittande i soffan och semestern kändes nästan som om den var långt bort.

Ja, det var min semester i korta drag. Jag har verkligen njutit och trivts med att vara ledig. Men jag är minst lika glad över att ha fått tillbaka vardagen. Fått träffa mina goa kollegor, fått sitta på mitt kontor, göra det jag gör allt som oftast. Så lycklig jag är som trivs så bra vad jag än har för mig för tillfället. 🙂

Jag avslutar med att bjuda på några få bilder, fler kommer så småningom. Ha det bäst nu!

KRAM <3

FurugrundSemester-1

Plättar in makeingSemester-1-2

Vacker natur på BrändöskärSemester-1-3

RöyttäSemester-1-5

 

 

2 thoughts on “Hello there!

 1. Susanne

  vilket pensionat var det du lämnade katterna på, vad kostade det? Vad tyckte du om pensionatet? hur länge var dom där och trivdes dom bra? hur var de som jobbade där? hur bodde kissarna? Jag har kollat runt lite på internet efter olika kattpensionat men hittar inte så mycket information. Jag skulle ju vilja se hur det ser ut där katterna ska bo. Har försökt kolla runt efter omdömen, betyg och rekommendationer från andra kattägare men hittar verkligen ingenting. Är det ett ställe du rekommenderar? jag ska resa bort under påsken 2017 och har inte möjlighet att ta med katterna. tänkte att det är bra att vara ute i god tid och har redan börjat kolla runt.. Skriv gärna så mycket du bara kan och orkar. 🙂 har du haft katterna på något annat pensionat? Vill ju att mina katter ska ha det absolut bästa.. Kramar till dig.

  1. jenjo inläggets författare

   Hej!
   Ja, jag lämnade katterna till Svedjegårdens pensionat i Persön. Det kostade 120 kr/dygn för två katter, men jag tror de tar lite extra vid storhelger.
   Mina katter var där 5,5 veckor, så de var ju väldigt länge. Själva pensionatet ligger ganska ensligt, men hon som äger det bor på samma gård. De har även hundar där, men de är i en byggnad ganska långt från huset där katterna är. Katterna har alltså ett eget litet hus och detta hus är avdelat med galler så katterna får liksom egna rum. Stora fina avdelningar, så det är inte trångt för dem. De har lite möbler i dessa rum som de kan ligga på och vara i. Vissa burar har även fönster med en liten bur utanför, så de kan gå ut. Dock väldigt litet och alla kattrum hade inte det. Mina hade bara ett fönster, men kunde inte gå ut.
   Hon som ägde pensionatet var lite speciell. Trevlig och snäll, men lite kort i tonen när hon skrev sms. Jag har kallat henne en äkta djurmänniska, en sådan som kanske inte hanterar människor lika bra som djur. Hon var absolut inte otrevlig och ställde verkligen upp, men är man inte förberedd på hennes korta och bestämda bemötande så kan man tro att hon är sur.
   Däremot så var hon jättego mot mina katter. När jag hämtade dem så kramade hon om dem länge var och en. Hon pratade med dem som om de kunde förstå vad hon sa, ungefär som till ett barn. Hon var helt fantastisk med djuren.
   Mina katter är otroligt skygga och rädda och trivs bara med mig och min sambo. De hade inte ätit jättebra och hade magrat lite grann, men det var bara behövligt för dem. De hade ju ätit, men mindre än i vanliga fall. Ägaren av pensionatet hade gjort en koja åt dem som de kunde ligga i och samtidigt ha utsikt genom fönstret ut mot gården. På det sättet fick de vara i fred, men ändå kunde de ligga och spana. Fint gjort av henne. Så trots att de är så rädda, hade det gått jättebra.
   Jag har även haft mina katter en gång tidigare på ett annat pensionat, Binagården i Mörön utanför Ersnäs. Där var de 5 dagar och var helt apatiska efteråt. De hade inte ätit något på dessa dagar och var helt livrädda. Där hade de ett stort, men helt kalt rum. Bara kattburen som de kom i var möblemanget. De hade fönster ut mot hundgården som var bara några meter ifrån, vilket gjorde dem ännu mer rädd (de är som sagt väldigt rädda av sig). Varken när jag hämtade eller lämnade pratade personalen med katterna eller tog i dem på något sätt. De bara låste upp dörren och lät mig fixa allt. De sa inte heller hej då åt djuren när jag hämtade dem. Kändes som om de inte alls brydde sig.
   Jag pratade med Kattakuten om vad de tycker inför sommaren som var nu, och de sa direkt att Binagården är verkligen inget de rekommenderar. Men däremot Svedjegården eller ett pensionat i Boden (nu kommer jag tyvärr inte ihåg vilket det var).
   Ja, det är väl ungefär allt… Mina katter är inga katter som kan vara i pensionat egentligen, men måste de vara på något igen, så kommer jag att ta Svedjegården även den gången.
   Lycka till för dig och dina katter!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.