Helgen 20-22 juli

Vår vattenpump gick sönder sist vi var ut och det började läka in vatten i båten. Vi beställde en ny och fick den efter en vecka. Det visade sig vara fel pump… Mikael beställde då en ny från en annan firma som hade rätt sort hemma. Vi höll alla fingrar och tår och hoppades att den skulle hinna komma senast fredag. Och till vår lycka gjorde den det. Vi packade snabbt ihop och åkte ut till hamnen. Mikael monterade pumpen medan jag handlade mat och gjorde allt klart. Efter montering, packning och tankning åkte vi sedan iväg. Ut mot Junkön.

Junkön är ett fantastiskt ställe. Vi kom iväg ganska sent, så det var massor med båtar på plats. Men det vänliga båtfolket såg till att vi ändå fick plats. På Junkön finns det hamnvärdar, museum, fik och massor med natur. Vi tog oss en promenad och tittade lite hur de bofasta bor. Till min lycka hittade jag en hästhage med tre vackra hästar på plats. Kvällen avslutades med lite kortspel och fredagsmysgott i båten.

På lördagen vaknade vi till ljudet av regn som smattrade mot kapellet. Men det slutade vid 11-tiden och solen började stråla. Denna dag gick det sk Laxloppet på Junkön, så det var massor med människor. Över 100 anmälda så det kryllade av löpare över allt. Vi tog en promenad igen och träffade på fiskarna som kommit tillbaka från sin tur. Det visade sig att Mikael kände en av dem, så de surrade på ett tag.

Ganska precis när vi kommit tillbaka till båten ringde våra vänner Tobbe o Anna-Lena och frågade om vi skulle med till Brändöskär. Sagt och gjort. Vi packade ihop och mötte dem vid fyren vid Larsgrund. Framme vid Brändöskär satte vi oss i solskenet och myste med lite snacks och annat gott. Timmarna gick fort och när klockan var vid 20.30 gick vi upp till grillplatsen och gjorde middag. Kvällen avslutades senare med en varm bastu. De övriga badade även i havet, men inte jag!

På söndagen var det trist väder. Grått, mulet och kallt. Vi tog oss ändå en promenad och gick runt till fiskelägret. Det är så vackert på Brändöskär. Precis när vi återvänt till båten, kom regnet. Så lunchen tillagades inne i båten och vi tog det bara lugnt i några timmar. På eftermiddagen packade vi ihop och körde hem igen. En mycket MYCKET härlig helg!

Några bilder från helgen (kom ihåg att klicka på bilderna för att se dem större):

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.