Handarbete

Alla som känner mig vet att jag inte är en händig person när det kommer till handarbete. Alla mina försök till att sy har slutat i katastrof, stickning är inget jag klarar av, broderier blir jag aldrig klar med osv.. Det jag däremot alltid har haft nära mitt hjärta är att virka. Jag har alltid tyckt det var roligt, även om jag inte har testat på många år.

Jag är ju mer en tekniktjej, till min mammas stora sorg och min styvfars glädje, men i dagens samhälle håller vi alldeles för mycket på med teknik. Vi sitter jämt med en telefon, en platta, vid en dator eller en tv. Och jag är absolut inget undantag, snarare tvärtom.

Men när jag och min vän satt på tåget på vägen från Härnösand så börjar vi prata om handarbete. Mest för att en kvinna bredvid tog upp en stickning och började handarbeta. Det såg så rogivande ut att man blev nästan lite avis. När sedan Ingela visade en bild på en uggla som hennes dotter virkat, så blev jag såld! Jag ska också börja virka!

Det visade sig att en annan vän hade garn och mönster till en uggla, så jag skulle få ta det. Men jag känner att jag måste öva lite innan jag börjar med den. Så jag har gjort glasunderlägg. Små och enkla, men SÅ himla kul. Det är verkligen avkopplande och helt klart min typ av handarbete.

Så nu ska den här mormor’n börja leva upp till just att vara mormor, och börja sitta i soffan och virka och slappna av. Underbart!

Peace and out!

I helgen när jag stod vid diskbänken, så bestämde sig Valter för att hjälpa mig. Lycklig kille.Valter-9

Valter-10

Valter-11

Valter-14

Valter-13

Valter-12

Valter-7

Valter-8

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.