Galghumor

Vad betyder ”galghumor”? Vet ni? Jag vet väl på ett ungefär, men kan inte beskriva det rätt upp och ner, så jag kollade vad Wikipedia skriver om detta. Där står det så här:

Galghumor är förmågan att se det lustiga i sin egen svåra situation, eller kunna säga något lustigt, trots att man mår dåligt av någon orsak. Den liknar sjuk humor, men skiljer sig från denna genom att galghumorn används av personen som själv är drabbad.

Det jag nu ska skriva har absolut ingenting med humor att göra, jag kom bara att tänka på det där och ville kolla upp vad det betyder. Dock tänkte jag ge er ett tips om just galgar.

Jag hatar när det är stora tjocka galgar som tar massa plats i garderoben. Jag hatar också när kläderna glider av galgarna och hamnar i en hög. Jag har nästan inga kläder vikta, utan jag hänger upp det mesta och då blir det lätt trångt. Men det är då man ska iväg och handla på Biltema.

Där har de nämligen helt fantastiska galgar. De är tunna (=tar lite plats) och är beklädda med sammet (=kläderna glider ej av). Dessutom köper man fem galgar till det fantastiska priset av 29,90.

Jag tycker absolut att det är värt att investera i dessa. Är riktigt nöjd med mina garderober nu.

Peace and Out!

Så här ser de utGalge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.