Fredag

När man har semester så är alla dagar ”fredagar” eller ”lördagar”. Man har mys varje dag och det dricks vin/öl och äts gott och i massor varje dag. Godis är en standardprodukt på kvällen och man tar gärna en liten skål chips till godiset.

Jag är en person som verkligen uppskattar”vanliga” fredagar. Jag älskar att jobba, komma hem, öppna en flaska öl (Bright och absolut inte burk) och sitta vid köksbordet med Mikael och prata om dagen/veckan/helgen och framtiden. Han tar gärna en skål chips till sin öl, men eftersom jag inte gillar chips, avstår jag. Varför jag får för mig att jag gillar chips på sommaren är för mig en gåta…

Sedan lagar man god mat (förhoppningsvis inte grillat) och till middagen dricker man ett glas vin. Efter maten och när köksstädningen är gjort förflyttar man sig till vardagsrummet och  njuter av ännu ett glas vin.

Sedan somnar man i varsin del av soffan…

Att äta godis gör jag aldrig, men Mikael brukar unna sig på lördagar ibland. Vi dricker väldigt lite, men njuter extra mycket av det vi tar in.

Under sommaren gäller inga regler och man vräker i sig allt som är onyttigt, sliskigt och verkligen inte bra för kroppen. De där dryckerna ökar oxå i mängd, även om man inte super sig berusad.

Forfarande är det ju sommar (tror jag), men semestern är i alla fall slut. Båtlivet har vi kvar så det blir inga fredagar där vi somnar i soffan än, utan det blir fredagar med rusch ut i skärgården. Känns bra.

Det jag egentligen ville säga med detta inlägg var att fredagar är SÅ mycket mer underbara och efterlängtade när man jobbar, än när man har semester.

Så var det med det! Jag önskar er en trevlig kväll, så hörs vi efter helgen, när jag återkommer på fast land igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.