Föreläsning – Paolo

Idag var vi på föreläsning igen. Den här gången med Paolo Roberto. Det märks att det här var en man som är van att hålla föreläsningar. Han var lite sen, så han kom till lokalen i precis utsatt tid, ställde sig längst fram och började prata. Sen pratade han i 1,5 timme och tiden gick väldigt snabbt.

Jag kan inte säga att jag håller med honom om allt det han säger. Han har ju sin utgångspunkt och kan aldrig förstå hur min kropp fungerar. Han säger att man kan äta allt så länge det är ”ren” mat, men det innefattar även pasta och liknande… Jag vet att jag inte kan äta kolhydrater i den mängden för det mår min kropp inte bra av. Men det är ju så olika så det ska man inte hänga upp sig på.

Däremot sa han mycket annat bra. Som att läsk och chips är rena döden för kroppen. Och äter man fel saker, så mår man dåligt. Och hur viktigt det är att röra på sig. Det är inte bara det att man blir mer tränad, utan man blir piggare, gladare och lyckligare om man rör på sig. Det behöver inte handla om maratonlopp, men åtminstone promenader. Han påminde oxå om vardagsmotionen. Det är så viktigt att man rör sig ofta (om än lite) under hela dagen. Inte ligga i soffan hela dagen, åka till träning, ta hissen upp till gymmet och sedan ställa sig på trappmaskinen. För att sedan åka hem och slappa igen. Rör dig lite hela tiden, så vinner man så mycket på det.

Så det mest intressanta idag var att jag var på denna föreläsning. Kul som bara den och jag är så lycklig över att fritidsföreningen har ordnat detta för oss.

(Sedan har jag oxå gjort upp planer med en vän på lördag, men det berättar jag om senare)

Ha det fint!

Peace and Out!

Paolo Roberto (dålig mobilbild, ber om ursäkt för det)Paolo_01

Efter jobbet satte jag mig och gjorde matsedel och handlingslista inför helgen. Skönt att ha det klart! IMG_3440_01

 

En tanke på “Föreläsning – Paolo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.