Fiskgratäng med fänkål, vitkål och gräslök

Man ska aldrig säga att man är pigg och glad och att man är så nöjd över att den ”tragiska” perioden är över. Idag har jag verkligen varit allt annat än pigg… Nåja, så kan det vara och jag hoppas att det är över imorgon igen. 🙂

Jag har inget speciellt att berätta idag faktiskt. Jag har hållit på med lite av varje här hemma ikväll. Har eldat och fixat och mest suttit vid datorn.

Men jag har lagat god mat till Mikael som han kan ha i matlådan imorgon. Fiskgratäng med vitkål och fänkål. Jag gillar verkligen både vitkål och fänkål, så det tillsammans med fisk kan inte bli annat än gott. 🙂 Jag hittade denna maträtt Lesscarbs, en jättebra sida. 🙂

Så det jag får bjuda på idag, är helt enkelt receptet på detta. Håll till godo:

Fiskgratäng med fänkål, vitkål och gräslök
3-4 personer

  • 150 g fänkål
  • 350 g vitkål
  • 400 g vit fisk
  • 2 dl cream fraiche
  • 2 dl grädde
  • 4 msk gräslök (purjolök eller andra örter går också bra)
  • 1,5 tsk salt
  • 50 gram ost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Peppar

Gör så här:
1) Låt fisken tina och torka av överflödigt vatten. Sätt på ugnen på 200 grader (175 grader varmluft)

2) Skär fänkål och vitkål i strimlor och stek mjuka i smör.

3) Blanda samman cream fraiche, grädde, salt, peppar och vitlök.

4) Lägg kålen i en ugnsfast form, lägg fisken i mitten, salta lite extra på fisken, strö över gräslök. Häll över cream fraicheblandingen och riv osten över hela gratängen.

5) Ställ in i ugnen ca 20 minuter, gratängen ska fått fin färg och fisken ska vara färdig (vilken den är vid 56 grader)

Servera med en god sallad.

Innan det åkte in i ugnenFiskgratäng med vitkål o fänkål-1

När jag tog ut den igenFiskgratäng med vitkål o fänkål-2

2 thoughts on “Fiskgratäng med fänkål, vitkål och gräslök

  1. Gun-Britt Marianne Högander

    Smaskens skall testa det ❤❤❤ i maträtt annars har jag varit och fiskat Rea varor på Kupolen och gjort världens högst betalda timpenning på förtjänade rea varorna ❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.