Fira midsommar… Alkohol?

Det är bråda dagar nu. Massor att göra och ingen lust att göra det. Det händer spännande saker i periferin och vänner gör förändringar i sina liv. Min dotter som haft det lite jobbigt, har det bättre. Min son som har klarat allt han kan, går i väntans tider. Min sambo är lycklig in i själen, som alltid under båtsäsong. Ett barn har blivit utskriven från sjukhus och den lilla familjen börjar nästa kapitel i sitt liv. Jobbet går bra, mina kollegor är underbara och jag kan inte säga annat än att livet rullar fint.

Nu donar jag på här i huset och förbereder midsommarhelgen som vi ska fira i skärgården. Men jag har nu satt mig här vid datorn en stund för att påminna om något, som jag tycker är väldigt väldigt viktigt.

Storhelger som denna, har många traditioner. Tyvärr är alkoholen en av dem. Jag känner att jag måste påminna er alla om vikten med detta. Bara för att det är midsommar, behöver man inte supa sig stupfull, utan drick med måtta. Jag säger absolut inte att ni inte ska dricka alls. Jag kommer göra det och jag kommer säkert dricka mer än ett glas vin. Men jag vill ändå att man tänker på att man inte dricker mer än man klarar av.

Detta är speciellt viktigt till er som har barn i närheten. Det är ALDRIG roligt för barn att se hur deras föräldrar går från glada och roliga, till sluddrande och kravlande. Hur mycket man än tror att barnen inte bryr sig, att de vet att det är fest och att det är ju bara en gång, så kan jag lova att barnen faktiskt tar illa vid. De kanske inte säger det, men de känner det.

Barn SKA INTE vara omkring kraftigt berusade människor. Även om det inte är just föräldrarna till barnet som är onykter, så har föräldrarna ansvar att se till att barnet inte behöver umgås med andra överberusade vuxna.

Jag tycker det här av hela mitt hjärta och jag vet tyvärr hur det är att vara ett barn bland människor som inte längre är i ett tillstånd där de har begrepp om varken omgivning eller sin egen kropp. Barn har också rätt att vara lyckliga på storhelger. Vilket de flesta barn är, men allt för många blir lidande på grund av vuxna i omgivningen som inte behärskar sitt alkoholintag.

Så snälla. Tag väl hand om er, era barn och alla i er omgivning. Fira midsommar med allt vad som hör till och se till att dagen och hela helgen blir dagar att minnas med enbart glädje i hjärtat! För alla!

KRAM <3

Mitt barnbarn har pappavecka nu, så han är inte med Sofia på midsommar. Jag är dock säker på att han kommer att ha det jättebra ändå, där var han är. Det känns tryggt. 🙂Valter nära-1

2 thoughts on “Fira midsommar… Alkohol?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.