Fetaost lax med salladsmix

Godkväll på er så här på fredagen. Tycker ni det är skönt med helg? Det tycker verkligen jag. 

Idag for jag till frissan och gjorde håret mörkare. Jag hade tänkt ha lite mer slingor än vad jag nu har, men jag tycker ändå att det blev jättebra. Jag är nöjd, ville inte ha det där ljusare håret som jag hade. Efter frissan kom Mikael och hämtade mig och så for vi till Storheden och handlade innan vi for hem.

Det gjorde att vi kom hem ganska sent ikväll och därför var det väldigt skönt att jag hade planerat en snabb middag. Och herrejösses så gott det var oxå. Så jag tänkte bjuda på det receptet ikväll. Så håll till godo och ha en fantastisk kväll!

KRAM <3

Fetaostlax, 4 portioner
4 laxfileér
15 kuber fetaost i olja
2-3 msk creme fraiche
salt
1 msk olja från fetaosten
flingsalt

Fetaostkräm
2,5 dl naturell kvarg
75 gr fetaost (ett halvt ”block”)
1/2 pressad vitlök
salt
salladskrydda
citronpeppar

Lägg upp filéerna och skär en skåra i dem. Krossa kuberna och blanda med creme fraîche och olja. Salta. Fyll laxen med röran. Ringa över oljan och strö över lite flingsalt. Ställ in i ugnen (180 gr) ca 20 minuter. 
Gör fetaostkrämen genom att mosa fetaosten och blanda ihop allt.

Salladsmix
10 körsbärstomater
En halv gurka
1 röd lök
Finhackad dill
Lite olivolja
En skvätt citronsaft
Flingsalt

Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Blanda i hackad lök, olivolja och citronsaft. Smaksätt med lite salt.

Servera även med kokta grönsaker (jag hade broccoli, men Mikael gjorde eget potatismos)

Mums (även om det kanske inte ser så gott ut på bilden)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.