Dokumentärer

Jag lyssnar konstant på dokumentärer i min iPhone när jag gör saker. När jag åker till och från jobb, när jag lagar mat, när jag städar osv. Jag brukar lyssna på podcasts, men när jag lyssnat på alla favoriter med Hannah och Amanda och även alla sommarpratare, så letade jag reda på dokumentärer.

Det är otroligt intressant och faschinerande och många gånger förskräckligt. Jag har hört historien om mordet på Engla. Jag har lyssnat på en dokumentär om polischef Göran Lindberg som döms för sexualbrott, och andra liknande historier. Jag har nu lyssnat på historien om ”Nora” som farit mycket illa av samhället. Hur olika hem där hon tvingast bo har vägrat henne vård och inte brytt sig trots att de misstänkte prostitution. De tog 5ooo kr om dagen för att ta hand om henne, men gjorde inget. Det fanns inte ens personal alla tider.

Detta gör mig fruktansvärt berörd och upprörd. Eftersom jag har ett barn som bott på hem, ett HVB-hem, så har jag erfarenhet av ett sådant. Med slutsats av det jag nu hört om ”Nora” så kan jag inte säga annat än att Stradivarius där Sofia bodde, är ett fantastiskt hem där vi/Sofia verkligen fick den vård hon behövde.

Jag hoppas av hela mitt hjärta de flesta är som det hemmet och att inga fler barn ska behöva behandlas som ”Nora”.

Lyssna på dokumentärer om ni har möjlighet. Det får en verkligen att tänka efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.