Dödsbud

Vaknade i morse och kände mig inte på topp. Kände mig matt och sliten, trots att sömnen varit god. Funderade om jag verkligen skulle cykla, eller ta bussen. Insåg att det blev stressigt att hinna med den där bussen så jag tog cykeln. Det gick trögt och det tog nog längre tid än det brukar. Det kändes i hela mig att något var inte riktigt som det skulle, men jag kunde inte förstå.

Jag gick iväg på Länsteknik klockan 8 för det möte som jag skulle ha där. En kort stund efter mötets början så ringde min jobbmobil. Det var inte ett nummer som jag hade inlagt i kontaktlistan så jag tittade länge på det innan jag tillslut insåg vem det var. Den tiden ringer aldrig denna person till mig och jag blev kall i hela kroppen.

Jag ursäktade mig och gick ut för att svara. Jag hörde rösten som skämtsamt sa att han äntligen fick tag på ett nummer där jag svarade. Jag skrattade nervöst, för jag hörde redan på honom vad han skulle säga. Till slut kom orden: ”-Jag har något tråkigt att berätta” och han brast i gråt. Jag lika så. Försökte få fram orden, försökte fråga om det var så som jag trodde, men tårarna rann med sådan kraft och sorgen tog all luft så rösten kunde inte bära något ljud.

Till slut fick jag fram dem: ”-Är det farmor?” och till svar hörde jag min pappas sorgfyllda mumlande som jag tolkade som ja.

Min farmor, den underbara Margaretha, har lämnat jorden. Även hon är nu en av mina änglar som jag har i himlen. Det börjar vara en allt större grupp där uppe, men det kanske är så det ska vara. Jag vet att de alla ser efter mig och mina nära, och det känns tryggt i alla fall.

Idag är för mig en sorgens dag. Jag är ledsen långt in i själen och jag sörjer att denna vackra kvinna som jag härstammar från, har sagt farväl och tagit sina sista jordiska andetag. Jag är så OTROLIGT ledsen över att farfar inte har kvar henne. Trots att han har människor runt sig, så har han inte farmor och ingen kan mäta sig mot henne.

Vila i frid farmor! <3

 

4 thoughts on “Dödsbud

  1. Ingela

    Jag kommer ihåg hur din farmor försåg oss med mat och fika i mängder när vi kom dit med motorcyklarna. Kramar till dig vännen… ♥♥♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.