Ditt val

Ibland hör man så konstiga saker, som får tankarna spinna iväg på en resa genom minnenas alla platser och vrår. Att en del meningar kan få mig att sitta och stirra framför mig och jag känner hur allt virvlar inuti hela kroppen, det fascinerar mig. Det kan få mig att ”skriva” hela uppsatser om hur jag tycker om just den meningen jag hörde. Idag hörde jag en på tv som sa:

-Varför låter Gud mig ta hasch och heroin? Varför låter han mig hålla på med detta?

Jag satt bara och tittade på tv:n utan att egentligen titta. Där satt en kvinna på ca 30 år och skyllde på GUD för hennes missbruk. Ja, jag fattar… Hon är sjuk, hon vet inte vad hon gör, hon har haft en jobbig uppväxt, hon har själv levt med missbrukande föräldrar… Finns tusen ursäkter att skylla på andra och jag tror inte på en enda.

Det är enbart och bara sig själv man kan skylla på. Du  kan ALDRIG skylla på någon annan över att du missbrukar. Du kan inte skylla på din historia. Du kan inte skylla på din nuvarande situation. Du kan inte skylla på bekantskap. Och framför allt, du kan inte skylla på Gud.

Men lilla Jenny, nu vet du inte riktigt vad du pratar om, tänker nog många. Och självklart kan jag inte veta hur alla människor fungerar och kanske beror det på hur man är som person. Men jag vet att jag själv har gjort val i mitt liv och att jag många gånger kunde valt en annan väg än den jag valt. Jag vet att det finns så många missbruk jag kunde valt och jag valde två. Men observera att JAG valde dessa. Det var också JAG som valde att inte ha dessa längre.

Jag kan förstå att man missbrukar som någon slags tröst. Känns det bättre för stunden så kanske man gör det valet. Det är dock fortfarande DITT val. Inte omgivningens eller samhällets. De kanske bidrar, men de gör inte valet åt dig.

Så det så! Nu har jag fått det sagt. Så kära vänner, kom ihåg; Det är ditt val, ditt beslut, ditt ansvar. Välj rätt i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.