Dig själv

Idag har jag varit på en inspirationsföreläsning. Jag ska ärligt säga att jag tyckte att den var ”så där”. När jag kom ut från salongen så tyckte jag inte att det var så himla bra egentligen. Jag åkte hem med en svägerska till min vän, och vi pratade lite om föreläsningen. När jag gick ur bilen så sa hon att det var säkert något som fastnade och det kommer dyka upp i tankarna då och då.

Och nu är visst då… För plötsligt märker jag hur jag sitter och tänker på allt föreläsaren sa, trots att jag egentligen skulle göra något helt annat.

Det föreläsaren sa var att man ska fokusera på sig själv. Se till att man själv mår bra, att man själv tror på sig och att man själv har utmaningar som man strävar mot. Man måste ha mål för att komma vidare och utvecklas. När man når målet, så skapar man nya mål för att utmana sig och jobba mot det.

Bara för att man är vuxen ska man inte sluta utvecklas. När man är liten så gör man det hela tiden. Man utmanar sig och lär sig nya saker varje dag. När man är vuxen är det lätt att bara luta sig tillbaka och göra rutinmässigt som man alltid gjort. Men då kommer man ju inte vidare i livet och man stampar i samma spår varje dag. Vill man leva så? Vill man inte sträva efter nya saker och sträva efter att må bra och känna bra?

Våra kroppar och själar är gjorda för att utvecklas, för då mår vi som bäst.

Om man har ett mål, men kommer inte hela vägen utan kanske halvvägs, så är det lätt att tänka att man har misslyckats för man kom inte fram. Men om man kom halvvägs så har man ju lyckats halva vägen. Det är ju jättebra! Lite grann som om glaset är halvfullt eller halvtomt… Man måste tänka positivt.

Om en person som väger 150 kg säger till 30 personer att han ska börja jogga, så kanske det är 1-2 personer som tror på honom. Men vad de tycker är totalt oväsentligt. För det enda som betyder något är vad personen i fråga själv tycker. Visst, man kan behöva stöd och peppning av omgivningen, men stöd och pepp är ju till för att få personen som ska göra något att inne i själ och hjärta faktiskt tro att han kan klara det. För gör han det, då fixar han det.

Så är det med allt. Man måste tänka positiva tankar om sig själv för att lyckas. Titta dig i spegeln och tänk en positiv tanke om dig idag. Imorgon tänker du två osv osv… Om tio dagar kommer du ha tio positiva tankar om dig själv och då kommer du känna dig riktigt på topp. Man måste tycka om sig själv, och gör man inte det nu idag så får man lära sig göra det.

TYCK OM er själva. TRO på er själva. UTMANA er själva. SKAPA MÅL att sträva mot. LEV NU och inte imorgon.

Peace and out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.