Dagen före midsommar

När ni läser detta är det torsdag (som tidigast), men när jag skriver detta är det onsdag kväll och jag sitter hemma och förbereder helgens skärgårdstur. Jag har valt att göra några tidsinställda inlägg så att det ändå ska bli en liten dos av bloggande här på min sida. Jag kan ju blogga från mobilen, men jag tar lite ”ledigt” från bloggen och fixar det så här i stället.

Tänkte idag en del på syrener… Jag ÄLSKAR syrener. De är otroligt vackra, deras doft är fantastisk och det påminner mig mycket om den lilla byn Medle. Där bodde min morfar och mormor och jag minns så väl somrarna jag fick vara där. Jag var där alltid några veckor under lovet och det var underbart. Speciellt när de bodde i huset (de bodde senare i en lägenhet i Medle innan de flyttade till Anderstorp). När vi kom till byn, körde förbi affären, åkte ner och upp i backen och förbi farbror Botvids hus då visste man att det var nära. Bilen saktade ner och strax innan moster Anna-Lisa svängde man ner och längst där nere efter vägen såg man morfar och mormors röda hus i ensamt majestät, tillsammans med ladugård, lekstuga och lite annat.

Där fanns syrener. Jag minns i alla fall att det fanns lila sådana och de luktade fantastiskt. Men moster Anna-Lisa uppe vid vägen, hon hade ännu mer och jag älskade att lukta på dem.
Syrener blommar ju ur ganska tidigt på sommaren, så det gäller att ta tillvara på dem.

Så om ni har möjlighet, och om det finns några kvar, sätt gärna syrener i er blomsterkrans imorgon. Då får ni en fantastiskt doftade sådan.

KRAM <3

Hade ingen bild på en syren tyvärr. Men de här är också fina. 🙂Idas orkidée-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.